Novice - Inštalacije

Oglasno besedilo

Odvečna vlaga v našem domu je izpuhtela

Objavljeno dne 18.11.2019

Vse se je začelo pred nekaj leti, ko sta se Barbara in njen mož Slavko preselila v hišo v Murski Soboti. Ko sta hišo kupovala, tega nista opazila, a kmalu po vselitvi je bilo nemogoče ignorirati slab zrak in vlago, ki se je nabirala v notranjih prostorih, da je bilo ponekod od nje vse črno. Ko sta že skoraj obupala nad tem, da bi se jima je kdaj uspelo rešiti, sta izvedela za prezračevalni sistem Lunos. Na njuno presenečenje je plesen kmalu po vgradnji sistema izginila, presežek vlage pa izpuhtel.
 

Ko se v stanovanju začne nabirati plesen, je skrajni čas, da ukrepamo.

Ko se Barbara spomni, v kakšnem stanju je bila hiša, ko sta jo z možem kupila, glasno zavzdihne. »Imela sva ogromne težave z vlago, in dokler se s takšno težavo v svojem domu ne srečaš sam, sploh ne veš, kako težko jo je odpraviti. Nama se je takrat na trenutke, ki so bili vedno pogostejši, to zdelo že skoraj nemogoče. Zaradi vlage je bil v hiši slab zrak, posledice prevelike vlažnosti so bile še posebej izrazite v predprostoru, kjer nismo imeli radiatorja, ter v sobi v prvem nadstropju, kjer je bilo po kotih že vse črno,« se spominja. Težavo sta poskusila najprej odpraviti s temu namenjenimi tabletami, ki sta jih postavila v posodo, da bi nase vezale vlago. »V posodah se je sicer res nabralo nekaj vode, a tablete niso izboljšale slabih bivalnih razmer. Po oknih je še vedno tekla voda in po stenah smo vseeno imeli madeže,« pravi. Na njuno veliko srečo sta v tistem času obiskala sejem v Gornji Radgoni in spoznala predstavnike podjetja Lunos ter njihove decentralne prezračevalne sisteme.
 

Še posesali so za sabo!

Ko je mož videl predstavitveni video o delovanju decentralnih prezračevalnih sistemov Lunos, je bil navdušen. Kar na sejmu se je s predstavniki dogovoril za nakup in montažo prezračevalnega sistema. Barbara je bila sicer zadovoljna z njuno odločitvijo, a jo je skrbelo, kakšna bo hiša po montaži. »Izkazalo se je, da me je skrbelo popolnoma po nepotrebnem. Zjutraj sem odšla v službo, mož je ostal doma in počakal delavce, ki so prišli sistem montirat. Pričakovala sem, da me bo doma čakal kaos in da bodo zaradi montaže morali podreti pol hiše, če malo pretiravam, a sem ob prihodu iz službe presenečena ugotovila, da je že vse zmontirano in pospravljeno, hiša pa cela. Mož ni mogel prehvaliti hitrosti delavcev in strokovnosti, mene pa je poleg tega navdušilo dejstvo, da so za sabo vse pospravili in posesali.« Ostalo je samo še ključno vprašanje: ali bo na novo montirani prezračevalni sistem dejansko zmožen iz bivalnih prostorov odpraviti odvečno vlago ...

Ko se je Barbara vrnila iz službe, je bila montaža prezračevalnega sistema Lunos že končana, delavci pa so za sabo vse pospravili in celo posesali.

Ni trajalo dolgo, pa so rezultati potrdili, da sta se odločila pravilno. RESNIČNO DELUJE! »Sem človek, ki vedno pove tako, kot je. Če je kaj slabo, bom to povedala, in če je kaj dobro, ravno tako. Tudi sama sem namreč vesela, če kdo opazi in pohvali moje delo. In prezračevalni sistemi Lunos so vsekakor vredni vsake hvale,« je iskrena Barbara, ki je svojo izkušnjo delila zgolj zato, ker meni, da je prav, da ljudje izvedo za dobre in koristne produkte.

»Prezračevalni sistem Lunos bi priporočala prav vsem, ki imajo v svojem domu težave z odvečno vlago. Odkar imava z možem v hiši prezračevalni sistem Lunos, nimava popolnoma nobene težave z vlago in plesnijo, v prostorih je zrak veliko bolj svež, prej pa je bil težak od vlage. Poleg tega je to tih in povsem nemoteč sistem. Morda tu in tam slišiva zagon ventilatorjev, vendar raje poslušam to in diham svež zrak, kot pa da mi v nos sili vonj po vlagi in plesni. Prezračevalni sistem resnično deluje! Nisem si mislila, da bomo naše težave z vlago lahko kdaj odpravili, a Lunosu je to uspelo,« zaključi Barbara.
 

Ne le da je stanovanje brez plesni in odvečne vlage lepše, že na videz bolj higienično, čisto in bolj zdravo, tudi zrak je v dobro prezračenem domu čistejši, počutje pa boljše.
 


Decentralni prezračevalni sistemi Lunos so za uporabo pripravljene prezračevalne naprave, ki skrbijo za nenehen dovod svežega zraka, čiščenje in hkratno odvajanje zraka iz vaših prostorov. S pravilno razporeditvijo elementov sistema se dosežejo ustrezne izmenjave zraka brez toplotnih izgub. Poleg svežega zraka se prezračevalni sistem Lunos ponaša z učinkovitim rekuperacijskim sistemom, ki pri samem delovanju vrača energijo zraka nazaj v prostor z več kot 90-odstotnim izkoristkom.

 

Niso vsi prezračevalni sistemi enaki!

Tako kot moramo biti previdni pri izbiri vsakega drugega izdelka na trgu, se tudi prezračevalni sistemi lahko med sabo precej razlikujejo in ob napačni izbiri se zlahka opečemo. Zato se je pomembno pred nakupom prepričati, da izbrani izdelek zagotavlja primerno, higiensko prezračevanje ter kakovost, trajnost in varnost. Celoten sistem mora izpolnjevati tudi protipožarne in protihrupne zahteve. Najboljši prezračevalni sistemi vam bodo prav tako zagotovili prihranke pri ogrevanju in energijsko varčno prezračevanje. Pred montažo pa je treba skrbno načrtovati in izvesti sistem, ki kontrolira in odpravlja čezmerno zračno vlago. Vse to zna podjetje Lunos opraviti z odliko.
 

Vir: SLONEP

Več: http://www.lunos.si

Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog