Novice - Inštalacije

Oglasno besedilo

Naravna čistilna moč potoka

Objavljeno dne 21.04.2014

Ali veste zakaj je voda v potoku tako kristalno čista? Za ta naravni proces obstaja logična razlaga. Na kamnih, ki so ves čas v vodi se razvije tanka biološka skorja, imenovana biološka prerast oz biofilm, ki se razraste na kamnih in ostane trajno priraščen na njih. V slapovih in brzicah se voda meša in vrtinči, ter se tako obogati s kisikom. Biofilm, ki je priraščen na kamnih izkorišča vodno onesnaženost kot vire prehranjevanja. Na podlagi tega naravnega pojava nastane čista voda.
 

Čiščenje odpadne vode z biološko čistilno napravo

S pomočjo naše čistilne naprave Picobells , ki vsebuje plastične nosilce za biofilm, nam je uspelo naravni proces čiščenja vode prenesti v sisteme za čistilne naprave. Čistilne naprave Picobells izhajajo iz najnovejših smernic razvoja na področju odpadnih voda podjetja TIMS.

Picobells nosilci so polkrožne oblike z lamelno notranjostjo, na katero se razraste in pritrdi biofilm. Ta površina nudi zanesljivo zaščito proti obrabi in nezaželenemu spiranju biofilma iz nosilcev Picobells. Picobells nosilci biofilma so polkrožne oblike, velikosti 3 cm in se nahajajo v bioreaktorju čistilne naprave. Onesnažena voda, ki priteče v bioreaktor se s pomočjo Picobells delcev istočasno očisti ogljika in dušika. Pri tem postopku se Picobells nosilci vedno znova očistijo. Z nosilci Picobells smo imeli možnost čistilno moč potoka prenesti samo v en prekat čistilne naprave. Ta postopek nam je omogočil še boljše čiščenje odpadne vode kot v naravi, saj imajo nosilci Picobells veliko večjo površino kot kamni.
 

Delovanje čistilne naprave po korakih:

  1. Primarno čiščenje
    V prekat za čiščenje se zlivajo odplake iz objektov. Trdo blato se tukaj odloži, onesnažena voda pa odteče v bioreaktor čistilne naprave.
     
  2. Bioreaktor čistilne naprave
    V prekatu se nahajajo Picobells nosilci na katere se razraste biofilm. Nosilci Picobells imajo podobno specifično težo kot voda. V prezračevalni stopnji se nosilci vrtinčijo po celem volumnu reaktorja, medtem ko v stopnji mirovanja lebdijo na površini vode.
     
  3. Vpihovanje zraka
    Preko vpihovalnika zraka se dovaja zrak v bioreaktor. Nosilci Picobells se prosto vrtinčijo po celotni prostornini bioreaktorja in tako se oskrbi biofilm s kisikom.
     
  4. Naknadno čiščenje
    Prečiščena voda priteče v naknadni usedalnik. Trdi delci, ki se oluščijo iz nosilcev se potopijo na dno prekata.
     
  5. Povratek blata
    Preko podtlačne cevi se prečrpajo iz dna posedeni trdi delci nazaj v primarni del, kjer so ponovno izpostavljeni čistilnemu procesu.
     
  6. Odtočna cev
    Skozi odtočno cev čistilne naprave odteče prečiščena voda ponovno v naravo.

Betonski rezervoarji so v celoti narejeni v Sloveniji (proizvod našega podjetja). Čistilne naprave od 2-5 PE in 4-6 PE so narejene iz enega kosa (monoliten izdelek).

Prihranite in poskrbite za čisto prihodnost. Pokličite na brezplačno telefonsko številko 080-50-08 in naročite brezplačen ogled.

Več o podjetju: TIMS LOVŠE d.o.o.
Vir: SLONEP

Več: http://www.tims.si/

Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog