Vprašanja - InštalacijeKako prestaviti radiator in zapreti vtičnico?

VPRAŠANJE:

Želeli bi nekoliko spremeniti razporeditev v dnevni sobi, da bo prostor bolj "zadihal". V mislih imamo, da bi sedežno garnituro namestili na steno, kjer je sedaj radiator. Zanima me, kako bi najlažje radiator prestavili na drugo steno, da cevi ne bi bile vidne. Je možno to narediti po steni? To, da bi radiator pustili in spredaj namestili sedežno, ne pride v poštev, ker je prostor majhen in nam pride prav vsak centimeter. Na steni, kjer bi po novem stal radiator, je električna vtičnica, ki bi jo zakril. Zanima me, ali lahko to vtičnico nekako "uničimo" in kako. Bi bilo dovolj, da vtičnico prekrijemo s plastičnimi pokrovčki ali bi jo bilo treba kako drugače uničiti?

(karolina)


ODGOVOR:

Glede na to, da je trenutno ogrevalna sezona, za prestavitev radiatorja ni najugodnejši čas. Za odstranitev radiatorja je namreč treba zaustaviti sistem, če ne želimo povzročiti manjše poplave.

Nove cevi radiatorja lahko brez večjega problema skrijete v samo steno. Priporočljivo je le, da vam to naredi izkušen mojster.

Vtičnice vam ni treba uničiti. Električar vam lahko samo vtičnico enostavno odstrani, na mesto električne doze pa se namesti ustrezen, običajno plastičen, pokrovček, ki bo luknjo zakril. V primeru, da bi si čez čas premislili ali bi vseeno želeli imeti tam vtičnico, se pokrovček odstrani in namesti vtičnica.

13.01.2010 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog
Prijavite se na
brezplačne E-novice
Sejmi in prireditve

Marmo+mac

25.09.2019 - 28.09.2019 Sejem kamna, tehnologij obdelave kamna in oblikovanja kamna.

Jesenski sejem Komenda 2019

04.10.2019 - 06.10.2019 Kmetijsko obrtni sejem.

Heim+Handwerk

27.11.2019 - 01.12.2019 Sejem gradbeništva, pohištva in opremljanja.

Anketa

Moja hiša potrebuje