Novice - Gradbeni materiali

Oglasno besedilo

Wienerberger z novostmi in posebno nagradno igro na sejmu dom

Objavljeno dne 26.02.2015

Podjetje Wienerberger Opekarna Ormož ponuja celovit sistem energetsko učinkovite gradnje. Prav slednja pa je ena izmed glavnih smeri, v kateri se razvija gradbeništvo po vsem svetu. Ob pomanjkanju sredstev se povečana pozornost posveča učinkoviti rabi razpoložljivega materiala in energije. Za gradnjo lastnega doma se ponavadi odločamo enkrat v življenju, zato v podjetju Wienerberger poudarjajo pomembnost izbora materiala, ki predstavlja temelj vašega doma. In da bi vaš izbor bil še lažji, bodo za vas na voljo tudi na letošnjem Sejmu DOM med 10. in 15. marcem v Ljubljani, DVORANA D. Tam bodo poleg nekaterih novosti predstavili tudi način gradnje, novosti na področju opečne gradnje, za vas pa so pripravili tudi prav posebno NAGRADNO IGRO, kjer lahko zadenete tovornjak Porotherm Profi opeke.


Wienergerger - Nagradna igra "Porotherm Profi opeka"

Gradnja z Wienerberger opeko je korak v prihodnost!

Če obravnavamo vidik energetske učinkovitosti Porotherm opeke, ima ta v primerjavi z drugimi opečnatimi izdelki precej nižjo toplotno prevodnost, ter vam tako zagotavlja energetsko učinkovito gradnjo. Kot naravni material z odlično paropropustnostjo omogoča tudi naravno regulacijo vlage, vse skupaj pa omogoča zdravo in udobno bivalno klimo – poleti je prostorih hladno, pozimi pa prijetno toplo. To pomeni, da ima visoko sposobnost akumuliranja toplote ter dobro ohranja temperaturno ravnovesje.

Izrazit napredek v intenzivnem razvoju pa predstavlja celovit sistem Porotherm Profi.Dryfix, ki pomeni revolucijo v tehnologiji opečne gradnje. Ta omogoča suh sistem vgradnje brušene opeke s pomočjo lepljenja. Gradnja brez dodatne vlage, ki je sicer v malti, omogoča takojšnje nadaljevanje del oziroma poteka vsaj enkrat hitreje, brušena opeka z že izdelanimi montažnimi kotnimi elementi pa omogoča gradnjo brez toplotnih mostov. Zaradi uporabe tehnološko dovršenega lepila je gradnjo možno izvajati tudi pozimi do temperature – 5 stopinj Celzija. Zidovi zidani z opeko Porotherm Profi in z uporabo Dryfix.extra lepila imajo 30-odstotno boljše toplotne karakteristike, s tem pa v primerjavi s klasično gradnjo na letni ravni omogočajo tudi 40-odstotni prihranek pri stroških ogrevanja. Ker ni potrebe po sušenju materialov, se je v hišo mogoče vseliti takorekoč takoj. S prihranki, ki vam jih bo omogočal vaš dom grajen s Porotherm Profi.Dryfix sistemom, se vam investicija povrne že v 2 letih.

Gradite energetsko učinkovito, varno in brezskrbno – hiša prihodnosti 2020

Wienerberger kot vodilni na področju proizvodnje opečne gradnje sledi izzivom vse bolj ekološke gradnje ter razvija nove in drugačne koncepte energetsko učinkovitih gradenj, kot je Wienerberger e4 opečna hiša. Koncept omenjene hiše odgovarja vse bolj zahtevnim potrebam in željam strank, tudi z željo po zaščiti okolja in zagotavljanja naravne klime. Wienerbergerjev koncept e4 hiše je gotovo korak v prihodnost. Kljub temu, da so stroški izgradnje slednje nekoliko višji (za cca 10 %), pa je prihranek toliko večji, saj hiša sama proizvaja bistveno več energije, kot je dejansko potroši. Vse potrebe za pridobivanje energije objekt proizvaja iz obnovljivih virov energije, kar vodi v pozitivno energetsko bilanco, ter nični izpust CO2 v ozračje. Prednosti Wienerberger opečne hiše 2020:

  • Ekonomičnost gradnje – Porotherm Profi sistem gradnje,
  • Ekologija – ekološko sprejemljiva in biološko zdrava uporaba naravnih materialov gline ter koriščenje energetsko obnovljivih virov energije,
  • Energetska učinkovitost – izvrstne toplotne karakteristike,
  • Emocije – izjemna kvaliteta življenja v hišah, zgrajenih iz naravnih materialov gline,
  • Odpornost na potres, hitrost gradnje, možna gradnja tekom celega leta, akumulacija topline, kakovost celotnega sistema,…

Da se boste o vsem zapisanem in o številnih novostih dodobra prepričali, obiščite razstavni prostor podjetja Wienerberger na Sejmu DOM, v DVORANI D. Ob tem pa ne pozabite sodelovati v nagradni igri, kjer se lahko potegujete za tovornjak Porotherm Profi opeke. To lahko storite že sedaj z obiskom Wienerberger Slovenija FB strani.

Vir: SLONEP

Več: http://www.wienerberger.si

Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog