Vprašanja - Gradbeni materiali
Število ustreznih rezultatov: 162
Stran: 1 2 3 4 5 6 ...
Povezava peči in kamina na isti dimnik (Ivo)
Zanima me, če je možna povezava peči na sekance povezati na isti dimnik kot je kamin? So kakršne koli nevarnosti? Katera izmed peči je v tem primeru najbolj optimalna? Je mogoče boljša rešitev peč na pelete? Hvala za pomoč in lep pozdrav. ... (SLONEP)
Ali je hiša potresno varna? (gradbeni materiali)
Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Navadna tabela"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Pred kratkim sem kupil hišo. Hiša pa je stara približno 25 let. Pri obnovi kleti sem naredil v zunanji steni hiše dodatno odprtino za okno. Med prebijanjem stene sem postal pozoren na gradbene materiale, ki so se uporabljali pri gradnji kleti. Namreč opazil sem, da so zunanje stene zidane iz opeke, ki se uporablja za ograjo. Na notranji strani za ograjno opeko pa je še dodatno zidana navadna opeka, ki se uporablja za npr. obzidanje dimnika. Ta opeka pa je zidana po višini (in ne po širini). Tako, da ti dve vrsti opeke skupaj tvorita zunanjo nosilno kletno steno. Ta stil gradnje je uporabljen samo v zgornji polovici stene (ki gleda nad zemljo-očitno kot okras, saj ima razgiban relief). Ostali del (spodnji del) stene, pa je grajen iz betonskega zidaka. Sedaj me najbolj skrbi nosilnost takšne stene in kaj naj pričakujem. Za zdaj na hiši ni nobenih razpok. Zanima me ali lahko S staranjem te stene pričakujem težave (morda bo ograjna opeka začela s starostjo hitro propadati in bo zmanjšana nosilnost)? Zanima me torej, kakšne izkušnje imate s takšno gradnjo in kaj naj pričakujem? Ali je treba ojačati kletno steno? ... (SLONEP)
Kakšen je recept za izdelavo malte in betona? (Mitja )
Začenjam z izgradnjo svoje stanovanjske hiše in zato vas sprašujem, kakšna so volumska razmerja sestavin (cement, apno, agregat) za izdelavo betona (konstrukcijskega: plošča, vezi, stopnice,...), malte za zidanje in malte za ometavanje.... (SLONEP)
Iz česa zidati nadstrešek? (Božo)
Imam lesen nadstrešek, ki bi ga rad z dveh strani zaprl oz. izdelal steno. Problem je v tem, ker ga ne bi rad obil z lesom ampak s kakšnim drugim materialom, ki bi ga kasneje prebarval v barvi hišne fasade. Prosil bi za nasvet, kakšen material naj uporabim. ... (SLONEP)
Kako izolirati leseno gozdno kočo? (Boštjan)
Spomladi nameravam v gozdu zgraditi kočo, ki bo občasno v uporabi (o legalnosti sem se že pozanimal na UE). Torej zanima me, glede nato da bo vse iz lesa, o sami izolaciji. Zanima me, kaj morem dati med betonski podstavek ter deske, ki bodo služile kot tla? Kako naj od znotraj izoliram vsaj približno tako, da se bo dalo prespati kakšno noč v njej. ... (SLONEP)
Katere so prednosti samorazlivnega estriha? (JOZE)
Sem pred izdelavo estriha. Kot pred vsakim gradbenim posegom na novogadnji sem se o tem podrobneje podučil. No in tu sem naletel na neodgovorjeno vprašanje: Imam samo talno gretje in se odločam med klasičnim in samorazlivnim estrihom. Problem pa je v tem, da mi nihče ne zna na kratko razložiti bistvene prednosti samorazlivnega estriha. Večja prevodnost zame ni prednost saj naj bi talno gretje delovalo 24/7 in tako prevodnost izgubi pomen - oziroma je to celo slabost - logično je, da, če se tovrstni estrih hitreje ogreje, se potem tudi hitreje ohladi. Torej kje je prednost ki upraviči približno 100 % višjo ceno? ... (SLONEP)
Ali obstajajo okrasni zaključki za balkon? (Barbara)
Zanima me ali se da dobiti pri nas okrasne zaključke iz siporeksa, ki se sezidajo na balkonski ograji iz siporeksa?... (SLONEP)
Zakaj je betonska plošča spokala? (bojan)
Začeli smo z gradnjo hiše, zgradili smo pritličje, na katero smo dali betonsko ploščo debeline 20 cm, izdelano iz polnil ter betona. Opazil sem, da ne nekaterih mestih skozi ploščo pronica voda ob dežju, na nekaterih mestih pa nič. Zanima me, če je to normalno ali ne?... (SLONEP)
Kakšno dimenzijo tramov izbrati za garažo? (DUŠKO)
Imam garažo širine 3,25 m. Rad bi izdelal podest, saj je streha v špico in je pod streho prostora dovolj za strešni kovček, smučke in ostalo drobnarijo. Kakšne morajo biti dimenzije tramov za razpon 3,25 m, če bodo fiksirani v steno s kovinsko u - konzolo? Trami bodo narazen 1 m, predvidevam tri. Ali bo dovolj? Ali obstaja kakšna tabela? ... (SLONEP)
Ali naj istrsko hišo sezidamo iz kamna porušene hiše? (Vesna)
Kupili smo staro istrsko hišo. Žal je v slabem stanju in jo moramo podreti. Kamen, ki bo ostal, želimo ponovno uporabiti pri novogradnji v kombinaciji z lesom. Zanima me, če se nam to izplača ali je bolje zgraditi klasično hišo in jo kasneje obleči s kamnom? Hvala za odgovor.... (SLONEP)
Kdaj se seka les za ostrešje? (jože)
Pozdravljeni! Namen imam menjati streho. Zanima me, v katerem letnem obdobju je najbolje posekati les za tramovje, špirovce, deske in letve oziroma za celotno leseno ostrešje? Koliko časa se mora ta les naravno sušiti? Skratka želim opis celega postopka. Hvala za odgovor!... (SLONEP)
Koliko materiala je potrebnega za temeljno ploščo? (bb)
Pozdravljeni. Zanima me, koliko materiala je potrebno za 100 m2 temeljne plošče in koliko bi to cenovno znašalo?... (SLONEP)
S čim pozidati stene lesenega nadstreška? (BOŽO)
Imam lesen nadstrešek za avto in me zanima, kako bi se obneslo, če bi naredil stranske stene s siporeksom. Glede na to, da s tem materialom še nisem delal bi prosil za bolj podroben odgovor glede same izvedbe. Ali mislite, da je bolje tramove z zunanje in notranje strani obiti z lesom? Hvala za odgovor... (SLONEP)
Kolikšna je nosilnost tlakov? (Matej)
Pozdravljeni! V mansardi bi rad uredil stanovanje. Treba je postaviti nekaj predelnih zidov. Zato me zanima ali so tlaki dovolj močni, da ne bodo popustili pod težo Ytong zidakov? Ali bo treba tlake pod predelnimi zidovi odstraniti (montažne stene mi niso všeč)? Hiša je stara malo pod 30 let, debelina betona v tlakih pa naj bi bila 5-6 cm. ... (SLONEP)
Kakšen je vpliv vlage na siporeks? (DJ)
Pozdravljeni. Zanima me, kakšen je vpliv vlage na siporeks (Ytong) oziroma dovzetnost tega materiala za vlago? Prav tako me zanima, ali obstaja kakšna škodljivost oziroma vpliv na zdravje? S tem imam v mislih predvsem astmatične bolnike. Hvala za odgovor.... (SLONEP)
Kakšne so prednosti dvojnega zidanega zidu? (boysed)
Kakšne so slabosti in prednosti, če zidamo z skok opeko dvojni zid npr. debeline 20cm x 5cm zraka x 20cm ?... (SLONEP)
Katere pogoje mora izponjevati pasivna hiša? (Marko)
Pozdravljeni! Zanima me, kaj se smatra kot pasivna hiša in če mi lahko razložite na primeru, kjer se uporablja zemeljski plin. Vsi izračuni so narejeni na primeru ogrevanja s kurilnim oljem. Imam klasično zidano hišo, debelina zida 29 cm (porotherm) potem pa je še 12 cm toplotne izolacije izvedene s tervolom. Za strešno izolacijo sem uporabil od 25 do 30 cm celuloze. Objekt je velik 200 m2 (ogrevane površine) in porabim mesečno cca 180-200 m3 plina. Ali se to smatra kot pasivna hiša in kdaj sem upravičen do subvencije zaradi vgrajenih boljših materialov za toplotno izolacijo. Hvala lepa.... (SLONEP)
Kako do betonske plošče na trapezni pločevini? (Tim)
Radi bi naredili teraso, ki bi obenem služila tudi kot nadstrešek za avtomobil. Na nekem objektu sem videl izdelano betonsko ploščo s trapezno pločevino pod njo. Na tej plošči že poteka nadzidava objekta, kar pomeni, da je statično povsem primerna. Ker plošča ni debela in bi v mojem primeru bila kar primerna, me zanima, kje bi lahko našel kakšne podrobnosti glede same izvedbe take plošče.... (SLONEP)
Kateri omet izbrati? (Jest sm)
Pozdravljeni! Imam vprašanje glede ometov. Zanima me, ali se ometi lahko delajo kar iz malte za zidanje ali mora biti prav malta za omete? Gre za kletne prostore, kjer ne potrebujemo finih ometov in bi samo zaribali. Je pa tako, da so nekje stene iz zidakov, nekje je zelo grob omet, nekje pa beton. Dela bi se lotili sami. Zanima me še, po kolikšnem času se zaribava? Vaše pomoči bom zelo vesela. Najlepša hvala in lep pozdrav.... (SLONEP)
Lesena ali betonska mansarda? ( Andrej)
Zanima me primerjava med betonirano in leseno konstrukcijo mansarde. V izdelanem načrtu je predvidena armirana betonska plošča tudi za strop mansarde, poševnine pa so lesene z vmesnimi strešnimi okni. Ali bi bilo dobro tudi poševnine narediti iz armiranega betona? Hvala.... (SLONEP)
Kako zvočno izolirati odprtino, kjer so bila včasih vrata? (Rajko)
Neuporabljena vrata v sobi stanovanja (blok, betonske stene) so provizorično zaprta z ivernima ploščama, plošči sta nameščeni vsaka na svoji strani lesenega podboja. Vrata so postavljena v bližini vhodnih vrat, čez katera se zvoki iz zunanjosti stanovanja dobro prenašajo. Zanima me, če bi vgradnja zvočne izolacije med podboja vrat imela praktičen učinek? Ali so naravni izolacijski materiali, obdelani z borovo soljo, primerni za vgradnjo neposredno v bivalni prostor (najraje bi izbral ovčjo volno). Hvala za odgovor.... (SLONEP)
Kako vliti betonsko ploščo na lesen strop? (tomaz)
Namen imam adaptirati starejšo hišo, ki je sicer v dobrem stanju in vzdrževana, vendar bi želel na obstoječ lesen strop med nadstropjema uliti betonsko ploščo (hoja po lesu je sicer prijetna, vendar se zvok preveč prenaša v pritličje). Zanima me kako se lotiti zadeve in na kaj moram biti posebej pozoren, ob upoštevanju dejstva, da v pritličju živita starša in ju, razen s potrebnim podpiranjem stropa med ulivanjem, ne bi želel obremenjevati z adaptacijo. ... (SLONEP)
Kako določiti starost betona? (beton)
Leta 1995 in 1996 je bila zgrajena škarpa, investitor pa trdi, da je bila le ta zgrajena leta 1990. Ali se lahko določi 100 % starost - leto izgradnje. In če kdo ve kdo v Slovenji opravlja take analize. Prosim za točen odgovor ... (SLONEP)
Kateri les izbrati za masivno leseno hišo? (ANA)
Kaj menite o lesenih hišah Kontio. Kakšna razlika je med lesenimi hišami iz skandinavskega bora ali ruske smreke. Katerega proizvajalca priporočate za gradnjo masivnih lesenih hiš. ... (SLONEP)
Izbrati Urso ali Isover? (Bojan)
Zanima me, kakšna razlika je med proizvajalcema izolacije URSA oz. ISOVER. Sam bi položil izolacijo v mansardnih prostorih (ostrešje), torej izolacija + mavčne plošče. Zanima me, kateri materiali so bolj naravni in kako je s kakovostjo? Hvala in lep pozdrav ... (SLONEP)
Kako izdelati fasado starinskega videza? (Milan)
Gradim vikend, ki bo na zunaj videti starinsko, zato me zanima, kako, s kakšno izolacijo in drugimi materiali ga izdelati? Fasadni videz naj bi bil grob na žlico, ne glajen po možnosti pesek apno cement in apnen premaz. Tako so mi svetovali starejši ljudje. Ali to drži? ... (SLONEP)
Kje dobiti tekstilne stenske obloge za počitniško prikolico? (DUŠAN)
V počitniški prikolici želim obnoviti notranje stene. Nanje bi želel nalepiti obloge iz blaga. Ali obstajajo takšne obloge prav za stene in kje se dobijo.... (SLONEP)
Kateri kamen izbrati za stopnice? (jani)
V kamen bi želel obleči stopnice, ki so precej izpostavljene vremenskim pogojem, pa me zanima kateri kamen je najbolj primeren. Zanima me tudi način oz. opis polaganja kamna. Hvala za odgovor... (SLONEP)
Kakšno termo izolacijo izbrati za klet? (Stane)
Imam klet s stenami iz 40 cm siporeksa. Kakšno termo izolacijo priporočate za zunanje stene. Ali bi bil primeren stiropor, ki ga nato dodatno omečem? Hvala za odgovor in lep pozdrav. ... (SLONEP)
Kateri les je najbolj primeren za gank? (Marijan)
Kateri les bi uporabil za gank?... (SLONEP)
Stran: 1 2 3 4 5 6 ...
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog