Vprašanja - GradnjaDovoljenja za mehanično delavnico

VPRAŠANJE:

Na svoji parceli bi postavil montažno mehanično delavnico - garažo velikosti cca 30m2
Zanima me ali za postavitev takega objekta (kontejner) potrebujem kakršnokoli dovoljenje (gradbeno, uporabno,....). Kako bi bilo če bi takšen "objekt" postavil na občinsko parcelo, ki jo imam v najemu (parcela je po domače povedano gradbena parcela)?

(mehanična delavnica)


ODGOVOR:

Objekt, ki ga navajate se v skladu z Uredbo o razvrstitvi objektov uvršča med enostavne objekte, za katere ni potrebno pridobiti gradbenega dovoljenja. Če tak objekt stoji na območju proste pozidave (gradbene območju) tudi ni potrebna pridobitev soglasij.

 Za postavitev objekta na parcelo, kjer imate sklenjeno najemno razmerje, pa bo potrebna pridobitev soglasja lastnika zemljišča, če še takšno soglasje ni zajeto v že obstoječi najemni pogodbi.

Nataša Berghaus, univ. dipl. prav.

ePravnik d.o.o.

22.09.2016 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog