Vprašanja - GradnjaAli potrebujemo strelovod na kovinski strehi?

VPRAŠANJE:

Zanima me ali je dovolj za pločevinasto streho, če jo samo na vogalih ozemljim, ali pa je treba namestiti strelovod? Imam garažo pokrito s trapezno pločevino brez izolacije, pločevina je cinkana in barvana debeline 0,6 mm.

(boris)


ODGOVOR:

O strelovodnih napeljavah smo na našem portalu že pisali. Kako, zakaj in kam se vgrajujejo strelovodi, si lahko preberete na spodnji povezavi. Tam boste tudi našli informacijo, da za kovinsko streho namestitev strelovoda ni obvezna, saj se streha le poveže preko vodnikov z zemljo. Postavlja pa se nam vprašanje ali za avtomobilski nadstrešek pravzaprav potrebujete strelovod? Kovinska streha namreč sama po sebi strele dodatno ne privlači, prav tako je višina nadstreška, v primerjavi z višino hiše, veliko manjša. Strela bo namreč udarila v najvišjo točk v okolici.

08.05.2009 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog