Vprašanja in odgovoriRušenje lesenih plošč

VPRAŠANJE:

Zanima me, če potrebujem gradbeno dovoljenje za sledeči primer. V stari hiši želim porušiti in na novo postaviti lesene ploščŒe - strope (zaradi pridobitve enakih višin stropov) in leseno klasično stopnišče žlim nadomestiti z novim lesenim spiralnim stopniščem.

(Peter)


ODGOVOR:

Za rušenje celotnega objekta je treba pridobiti GD in priložiti PGD. GD se potrebuje tudi za rušenje delov stavbe, npr. stopnišča, saj se posega v nosilno konstrukcijo objekta. Pri rušenju sten pa je odvisno, ali gre za nosilne ali ne. Za rušenje nosilne stene je GD potrebno (poseg v nosilno konstrukcijo objekta), za rušenje nenosilnih sten pa gradbenega dovoljenja ni potrebno pridobiti.

Nataša Berghaus, univ. dipl. prav.

ePravnik d.o.o.

20.12.2016 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog