Vprašanja in odgovoriAli je potrebno gradbeno dovoljenje za rušenje drvarnice?

VPRAŠANJE:

Zanima me ali potrebujem gradbeno dovoljenje za rušenje stavbe, ki je na geodetski upravi vpisana kot drvarnica (stara je preko 200 let) in ima skupno površino 75 m². Stavba je v celoti lesena ( leseni podi, stropi) in je enoetažna. Ali mi mogoče lahko svetujete med kakšne objekte spada ta stavba, po uredbi o razvrščanju objektov glede na zahtevnost gradnje?
 

(a.f.)


ODGOVOR:

Upoštevajoč površino objekta, le tega ni mogoče uvrstiti med nezahtevne objekte (do 50 m2 površine), zato vam predlagam, da se obrnete na Upravno enoto, saj bo zaradi površine objekta najbrž potrebno pridobiti dovoljenje za rušenje objekta.

Nataša Berghaus, univ. dipl. prav.

ePravnik d.o.o.

11.04.2016 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog