Novice - SLONEP Gradnja

Nove perspektive stanovanjske gradnje - simpozij

Objavljeno dne 18.10.2003

Ministrstvo za okolje, prostor in energijo, Stanovanjski sklad RS, javni sklad in Univerza v Ljubljani, Fakulteta za arhitekturo pripravljajo simpozij z naslovom Nove perspektive stanovanjske gradnje.

Kolektivna stanovanjska gradnja ne sledi zahtevam našega časa. Konec drugega tisočletja je prinesel mnoge tehnične, gospodarske, politične in socialne spremembe, ki zadevajo tudi naše vsakodnevno bivalno okolje. Danes so življenske in stanovanjske prioritete povsem drugačne, kot so bile pred nekaj desetletji. Zato tradicionalna shema stanovanjskih prostorov (dnevna soba, kuhinja z jedilnim kotom, spalnice in sanitarni prostori) ne ustreza sodobnim potrebam. Tudi vloga klasične družine (oče, mati in otroci) doživlja preobrazbo, obenem se pojavljajo nedružinski modeli bivanja. Spreminja se naš odnos do dela in prostega časa, s pomočjo novih tehnologij se uveljavlja delo na domu. Pestrejša ponudba servisnih storitev in nove komunikacijske možnosti terjajo drugačno razumevanja mesta in novo vrednotenje prostora.

Vse to zahteva iskanje novih arhitekturnih konceptov stanovanjske gradnje in ponoven premislek, kaj pomeni sodobno stanovanje, kako graditi ceneje, a večja, udobnejša, bolj prilagodljiva in prijazna stanovanja.

Simpozij se bo odvijal v Kongresni dvorani Grand hotela Union v Ljubljani od 27. do 29. oktobra. Kotizacija znaša 15.000 SIT (študentje 5000 SIT). Dodatne informacije: (01) 471 0508 in uradna spletna stran.

Program simpozija.

Vir: Internet-ostalo, 18.10.2003

Več: http://www.stanovanja-perspektive.si/

Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog