Novice - SLONEP Gradnja

novica

19. sejem MEGRA je odprl svoja vrata

Objavljeno dne 05.04.2006

Razstavni prostor Pomurskega sejma v Gornji Radgoni so včeraj zasedli razstavljavci 19. mednarodnega sejma gradbeništva in gradbenih materialov – Megra. Sejem bo za obiskovalce odprt od torka 04. do sobote 08. aprila 2006, med 9. in 18. uro. V času sejma bodo na razstavnem prostoru potekali številni strokovni posveti, predstavitve, seminarji ter delavnice za obiskovalce.

Na sejmu se letos predstavlja 455 razstavljavcev iz 16. držav. Poleg Slovenije so prisotna še podjetja iz Avstralije, Avstrije, Belgije, Francije, Hrvaške, Italije, Japonske, Nemčije, Nizozemske, Nova Zelandije, Slovaške, Švedske, Švice, Velike Britanije in Združenih držav Amerike.

Poglavitni del razstavnega prostora zavzema poligon na prostem, kjer se predstavljajo proizvajalci gradbene mehanizacije. Predstavitev gradbene mehanizacije je letos resnično pestra, namenjena pa je predvsem obiskovalcem gradbene stroke. Poleg tega se lahko obiskovalci sprehodijo po treh zaprtih razstavnih prostorih, kjer svoje izdelke in storitve na ogled ponujajo proizvajalci gradbenih materialov, strešnih kritin, izolacijskih materialov, stavbnega pohištva, protipožarnih in protivlomnih sistemov. Obiskovalci lahko pridobijo informacije in nasvete za notranjo opremo hiše, opremo za vrt in okolico ter nasvete za sanacijo gradnje. Poleg klasične gradnje so letos organizatorji prostor namenili tudi ponudnikom alternativne gradnje. Na sejmu se predstavljajo nekatere montažne, ekološke in lesene hiše.

Zanimiva novost na sejmu je naravna volnena izolacija, ki se uporablja za zapiranje strešnih konstrukcij, za izolacijo podov in tal, za izolacijo cevi ter za tesnjenje okenskih špranj in rež. Naravna volnena izolacija je od ostalih, nenaravnih izolacij nekoliko dražja, ima pa večji izolacijski učinek, kar omogoča prihranek pri ogrevanju gradnje. Izdelana je iz volne drugega razreda, ki je večinoma neuporabna za katerekoli druge izdelke. Ker je naraven material, je zaščitena proti zajedavcem - predvsem moljem - z borovo soljo.

Na sejmu se predstavlja tudi inštitut ZRMK, ki deluje na področju razvoja in raziskav, pridobivanja in posredovanja znanja in novih spoznanj o graditvi. V svoji ponudbi so predstavili zanimivo pasivno hišo, ki je zaradi izkoriščanja sončne energije in notranjih virov skoraj ni potrebno dodatno ogrevati ali hladiti. Inštitut ZRMK od leta 1993 nudi tudi energetsko svetovanje za občane, katerega cilj je z brezplačnimi strokovnimi nasveti dvigovati energetsko ozaveščenost, zmanjševati onesnaževanje okolja in povečevati učinkovitost rabe virov energije. Projekt sofinancira Ministrstvo za okolje in prostor.

S svojim razstavnim prostorom so na sejmu prisotne gradbene šole Slovenije, ki obiskovalcem predstavljajo srednješolske programe in študij gradbeniške stroke ter jih navdušujejo zanj. Del predstavitve šolstva je namenjen demonstracijskemu prostoru, na katerem bodo dijaki prikazovali svoje spretnosti pri delu. Novost letošnje Megre pa so ustvarjalne delavnice za obiskovalce, na katerih bodo ti lahko preizkusili svoje graditeljske spretnosti. V petek bo na sejmu potekalo že tradicionalno tekmovanje dijakov v zidanju.

Na sejmu se predstavljajo tudi letošnji prejemniki znaka kakovosti v graditeljstvu.

Kot na vsakem sejmu, lahko tudi na letošnji Megri zasledimo razstavljavce, ki sicer vsebinsko na sejem ne sodijo, so pa prisotni na večini sejmov in predstavljajo dopolnitev sejemske ponudbe.

Pripravili smo nekaj fotografskih utrinkov.

Besedilo: Aleksandra Sibila
Fotografije: SLONEP.net

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog
Prijavite se na
brezplačne E-novice
Sejmi in prireditve

AGRA 2019

24.08.2019 - 29.08.2019 57. mednarodni kmetijsko-živilski sejem.

IGM - Internationale Gartenbaumesse Tulln

29.08.2019 - 02.09.2019 Največja vrtnarska in cvetličarska razstava.

52. MOS

10.09.2019 - 15.09.2019 Mednarodni sejem obrti in podjetnosti.

Marmo+mac

25.09.2019 - 28.09.2019 Sejem kamna, tehnologij obdelave kamna in oblikovanja kamna.

Jesenski sejem Komenda 2019

04.10.2019 - 06.10.2019 Kmetijsko obrtni sejem.

Anketa

Moja hiša potrebuje