Vprašanja - Lizing
Število ustreznih rezultatov: 39
Stran: 1 2
Ali lahko pridobim stanovanjski kredit v celotni višini cene stanovanja? (matej)
Rad bi kupil stanovanje. Vzel bi kredit zavarovan s hipoteko, problem pa je, da nimam nič lastnih sredstev. Sem zaposlen za nedoločen čas in imam neto dohodek preko 1.200 €. Zanima me, ali je sploh možno dobiti kredit okoli 80.000 €, če nimaš nič svojega denarja za nakup stanovanja? ... (SLONEP)
Lizing za staro hišo? (eda)
Rada bi dobila lizing v višini 140.000 evrov za dobo 20 let. Moj osebni dohodek je 1.700,00 evrov. Kaj določa, kakšno vsoto lahko dobim? Nimam v lasti nepremičnine in ne prepovedi na plačo. Imam le dolg za hišo, katero trenutno prodaja banka. ... (SLONEP)
Pridobitev kredita ali lizinga? (behar)
Zanima me, kako lahko dobim kredit brez redne zaposlitve. Zaposlen sem pogodbeno. ... (SLONEP)
Sklenitev lizinga in zaposlitev za določen čas? (sanja)
Zanima me, ali lahko dobim lizing, če sem zaposlena za določen čas? ... (SLONEP)
Najem lizinga brez zaposlitve? (blaž)
Imam 23 let, nisem zaposlen in imam lepe mesečne prilive. Ali moram biti zaposlen, da dobim lizing?... (SLONEP)
Ali bi lahko kupil hišo preko lizinga? (helmut)
Zanima me, ali je možno dobiti lizing za nakup hiše? Smo 5 članska družina in živimo v občinskem neprofitnem stanovanju. Radi pa bi si kupili hišo v vrednosti 100.000 €. Zaposlena je samo partnerka in to za določen čas. Jaz pa sem trenutno na zavodu. Mesečno dobiva skupaj komaj 600 € prihrankov pa nimava. Prosim za odgovor. ... (SLONEP)
Odkup skupnih prostorov? (irena)
Zanimam se za odkup dela skupnih prostorov v večstanovanjski stavbi. Lastnikov je 16 in glede odkupa se morajo vsi strinjati. Zanima me, s kom se dogovarjati o odkupu v primeru, ko je v zemljiški knjigi kot lastnik vpisana fizična oseba, kot upnik in zastavljatelj pa banka (primer hipoteke) in na koga v primeru, ko je kot lastnik vpisano podjetje za financiranje (Hypoleasing). S kom se v teh dveh primerih sklepa pogodba o prodaji oziroma, kdo o tem odloča? ... (SLONEP)
Hipotekarni krediti in pridobitev? (Nataša)
Zanima me, če je mogoče dobiti hipotekarni kredit na hišo ki jo kupuješ? Kakšni so pogoji za tak kredit? ... (SLONEP)
Najemnina vračunana v kupnino? (Curious)
Kot popolnega (mladega) laika me zanima ali v Sloveniji obstaja možnost najema stanovanja pri katerem se kasneje pri kupnini odšteje plačana najemnina do dne nakupa? Če da, kje? Hvala in lep pozdrav. ... (SLONEP)
Pridobitev denarnih sredstev? (Tea)
Trenutno sem zaradi zdavstvenega stanja brez zaposlitve, imamo pa društvo ter sem lastnica večje nepremičnine. Nujno potrebujem denarna sredstva do 30.000€. Kaj bi bilo najboj primerna oblika pridobitve sredstev, kako do lizinga oz. ali je morda lahko tudi delež na nepremičnini, ki je še v solastniški lasti predmet lizinga?... (SLONEP)
Kako mlad par do stanovanja? (tamara)
Z fantom bi rada kupila svoje stanovanje, saj načrtujeva tudi naraščaj. Oba sva zaposlena, ampak noben za nedoločen čas. Fant je zaposlen v Avstriji in ima zelo visoko plačo, jaz pa sem zaposlena pri S.P-ju.I mava kakšno možnost, da kupiva stanovanje, čeprav nisva redno zaposlena?... (SLONEP)
Obdavčenje finačnega lizinga nepremičnin? (Nat)
Zanima me, kdaj se pri sklenitvi pogodbe za finančni lizing nepremičnine plača DDV, kdaj pa davek od prometa nepremičnin DPN? Ponekod sem zasledila, da se od letošnjega leta plačuje 2 % davek od prometa nepremičnin ob sklenitvi pogodbe, drugod pa, da se plača DDV. Vnaprej hvala za odgovor.... (SLONEP)
Ali res še ne morem razpolagati s stanovanjem kupljenem na lizing? (željko)
Od leta 1998 stanujem v stanovanju, katerega lastnik je lizing hiša. Do končnega poplačila leasinga je ostalo še 1 leto,  zdaj pa bi rad stanovanje prodal, poplačal vse stroške, kupec pa bi se vpisal kot novi lastnik stanovanja. Leasing hiša se s tem ne strinja, zahteva namreč, da jaz postanem lastnik in šele nato prodajam stanovanje, s tem so mi dali na znanje, da moram plačati vse davke ( 2% + 25% ). Zanima me, kako bi se temu izognil in kaj je s 144. členom ZDoh-1, da se za nepremičnine pridobljene pred 1.2.2002 dobiček ne obdavčuje. Vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor. Lp.... (SLONEP)
Ali je mogoč najem stanovanja z možnostjo odkupa? (Simona)
Pozdravljeni! Zanima me najem stanovanja z možnostjo odkupa (npr. po petih letih). Kako se lahko že zdaj določi odkupna cena, da lahko že zdaj opremiš stanovanje po svojih željah in to kasneje ne vpliva na ceno? Ali je takšen način primeren? Ali je boljše stanovanje opremljati šele po nakupu? Hvala za odgovor!... (SLONEP)
Kako do lastne hiše? (sanja)
Zanima me, kako lahko mlada družina pride do cenovno ugodne hiše, glede na to, da ni nihče redno zaploslen, ker je to dandanes skoraj nemogoče. Se da to z leasingom za hišo, ki se jo namerava kupiti ali kako? Poznam primer, ko je družina prišla do hiše z enakimi pogoji, vendar me zanima, kako je to mogoče in kakšni so pogoji?... (SLONEP)
Ali se lahko banka vmešava v prodajno ceno nepremičnine? (Žabec)
Prodajalka je imela ustni dogovor o prodaji hiše, z banko pri kateri ima leazing za nepremičnino. Po dog. sva se kupec in prodajalka dogovorila za ceno, ara je dana. Sedaj se banka (kot lastnik) ne strinja z višino kupnine (zahteva več), čeprav je njena terjatev do prodajalke manjša od dog. cene. Kaj storiti? ... (SLONEP)
Je na Hrvaškem mogoč nakup nepremičnine s pomočjo lizinga? (Boštjan)
Prosim za pojasnilo glede nakupa nepremičnine na Hrvaškem. Z ženo bi kupila hišo pri Šibeniku, pa imava samo pol denarja, polovico bi vzela na lizing pri banki, pa naju zanima, če je to mogoče?... (SLONEP)
Prodaja hiše in finančni lizing? (Tanja)
Prodajamo hišo, za katero bo kupec najel finančni leasing. Ker je pri tovrstni obliki financiranja potrebno položiti večji delež pologa - 1/3, nas kupec zaradi neplačilnih gotovinskih zmožnosti prosi, da se dogovorimo za toliko večjo kupoprodajno vrednost, da bo lahko poplačal vse obveznosti. Sprašujem, ali je zadeva sporna na katerikoli točki. Davekj bo  seveda večji, vendar ga je kupec pripravljen plačati. Lp in hvala za odg. Tanja... (SLONEP)
Ali lahko uveljavljava kakšne popuste pri davku ob prodaji? (NN)
Leta 2001 sva z možem najela lizing za nakup stanovanja in ga leta 2003 (decembra) izplačala. Sedaj to nepremičnino prodajava in kupujeva hišo - novogradnjo. Zanima naju, kako je z davkom na dobiček, saj sva verjetno zavezanca, ker nepremičnine še nimava v lasti tri leta. Ali je možno uveljavljati kakšne olajšave na osnovi nove nepremičnine. Hvala za odgovor! Mihelca... (SLONEP)
Ali bom moral plačati davke ob prodaji stanovanja kupljenega na lizing? (Uroš)
Rad bi prodal stanovanje, vendar stanovanje odplačujem s finančnim leasingom, tako da nisem lastnik stanovanja. Ali to pomeni, da po odplačilu leasinga in nadaljni prodaji stanovanja moram plačati davek od kapitalskega dobička za razliko v ceni in pa 2 % davek na promet nepremičnin, čeprav sem v stanovanju prijavljen več kot tri leta. Ali se bo davčna zakonodaja na tem področju spremenila, tako da bi hipotekarnemu kreditu in leasingu izenačila pogoje. ... (SLONEP)
Ali lahko zamenjam leasing za kredit? (pika)
Lep pozdrav! Svojo nepremičnino sem kupila na leasing, ki ga odplačujem že dve leti. Svoj leasing bi raje zamenjala s kreditom. Ali se to izplača in kakšni so stroški. Dolga je še okoli 11 mil. HvalaPika... (SLONEP)
Nakup nepremičnine? (Ml - Al)
Smo dve družini in želimo kupiti nepremičnino za 24mio sit. Na razpolago imamo 16mio sit. En član je v pokoju in ima minimalno pokojnino, drugi in tretji imajo odtegljaje do 1/2 osebnega dohodka, četrti pa je zaposlen za določen čas. Prodajamo pa še eno nepremičnino in razliko denarja bi potrebovali dokler ne prodamo te nepremičnine. Ali obstaja kakšna varianta, da bi lahko prišli do razlike denarja dokler ne prodamo nepremičnine?LP... (SLONEP)
Kako pogodba o lizingu obravnava višjo silo? (barbara)
Zanima me, kaj se zgodi v primeru, ko poteka lizing, zgodi pa se višja sila, zaradi katere bi želeli stanovanje prodati/zamenjati za drugo. Ali je sploh možno priti do npr. manjšega stanovanja v primeru, da se npr. enemu od zakoncev nekaj zgodi, glede na to, da v času lizinga še nisi lastnik stanovanja?... (SLONEP)
Brez lastnih sredstev in odobritev kredita (Emi)
Ali je mogoče dobiti nepremičninski kredit ali lizing, če nimaš lastnih sredstev za nakup nepremičnine. Kdo ga nudi?... (SLONEP)
Prodaja preko agencije (Natasa)
Pozdravljeni,nameravam prodati nepremičnino preko agencije. Tam izvedela, da v primeru, ko kupec kupi mojo nepremičnino s pomočjo lizinga, dobim denar nakazan šele po podpisu pogodbe (nekaj dni po podpisu). Zanima me, v kolikšni meri je tak način plačila zanesljiv in ali se lahko zgodi, da denar sploh ne bo nakazan (prevara s strani kupca, težave pri lizingu ...). To bi bilo namreč zelo neprijetno, saj bi torej lahko ostala brez nepremičnine, katere lastnik bi po podpisu pogodbe bil kupec.Hvala za odgovor.... (SLONEP)
odkup neprofitnega stanovanja (rubina)
s sestro in njeno druzino stanujem v neprofitnem stanovanju. Ker imata sestra in njen soprog zelo nizke osebne dohodke, sama stanovanja ne moreta odkupiti. Lahko pa bi ga odkupili vsi trije in nato lastnisko razmerje uredili z zasebno pogodbo. Ali je mozno najeti stanovanjsko posojilo na ta nacin (t. da se razdeli na tri osebne dohodke), kako je s stanovanjskim posojilom preko stanovanjskega sklada (v Mariboru) in kaj je bolje: lizing ali kredit (domace, tuje banke) ? Stanovanje je ocenjeno na 8.000.000 SIT, zanima nas odplacilna doba od 5-10 let.... (SLONEP)
Najugodnejšo posojilo (NN)
Spoštovani! S partnerjem kupujeva stanovanje, ki bo stalo 8,9 milj. SIT. 2,5 miljona imava gotovine, za preostanek bova morala vzeti kredit ali lizing. Oba imava dohodka mesečno okoli 150000 SIT. Kaj nama svetujete in katera banka je najugodnejša? Hvala za odgovor.... (SLONEP)
Hipotekarni kredit (NN)
Na vsak mozen način hočem pridet do stanovanjskega kredita, imam pa problem ta, da imam več kot 60 % OD izplačano v dnevnicah, in večina bank me zavrne, ker imam na izplačilnih listah prenizek OD, in v tem primeru mi tiste izplačane dnevnice ne pomagajo nič, delodajalec plača državi manj davka,jaz pa zaradi tega ne dobim kredita! Prosim vas za nasvet ali mnenje, kako najti pravo rešitev!... (SLONEP)
Kredit za gradnjo hiše (T.)
želela bi graditi hišo.Za to bi potrebovala dodatno še 15 mio sredstev. Glede na razmeroma visoke dohodke izpolnjujeva pogoje za tak stanovanjski kredit. Problem je, ker nimava možnosti zavarovanja kredita preko porokov. Ali obstaja kak način, da se s hipoteko zavaruje bodoča nepremičnina. Zanima me tudi ali obstaja možnost najema lizinga za gradnjo za fizične osebe... (SLONEP)
Posojilo ali lizing za nakup nepremičnine (Z.I.)
Zanima me, če lahko pri banki ali pa pri kakšni lizing hiši dobiš stanovanjski kredit, s katerim bi kupil samo parcelo? Moja plača ni ravno velika, tako da si s pridobljenim kreditom ne bi mogla kupiti parcele, pridobiti dokumentacije in tudi začeti z gradnjo. Trenutno bi kupila samo parcelo in šele čez nekaj let bi začela z gradnjo.... (SLONEP)
Stran: 1 2
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog