Vprašanja - LizingSklenitev lizinga in zaposlitev za določen čas?

VPRAŠANJE:

Zanima me, ali lahko dobim lizing, če sem zaposlena za določen čas?

(sanja)


ODGOVOR:

V vašem vprašanju niste navedli za nakup katere premičnine/nepremičnine bi radi sklenili pogodbo o lizingu, zato sklepamo, da mislita na nepremičnino.

Glede možnosti nakupa preko lizinga vam svetujem, da se obrnete neposredno na lizinške hiše. Pridobitev lizinga je glede izpolnjevanja pogojev nekoliko lažja, kot pridobitev kredita, saj nepremičnina ostane v lasti lizinške hiše (lizingodajalca), dokler lizinga ne poplačate. Kljub temu pa mora biti višina vseh dohodkov dovolj velika, da je mogoče redno plačevati obroke in da ostane dovolj denarja za življenje. Zato je pomembno, da lizinški hiši predstavite vse prihodke. Višji kot so, lažje bo dobiti lizing za hišo.

Več o lizingu >>

01.12.2009 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog