Novice - Krediti

novica

Varčevanje v NSVS iz leta 2006 se je izteklo

Varčevanje v NSVS iz leta 2006 se je izteklo
Objavljeno dne 10.11.2011
Oktobra letos se je zaključila šesta nacionalna stanovanjska varčevalna shema (NSVS) iz leta 2006 z dobo varčevanja 5 let. Varčevalci imajo sedaj dve leti časa, da zaprosijo za namenski kredit.

V shemi iz leta 2006 je sodelovalo 7 bank, ki so si razdelile 15.000 lotov. Zanimanje bank je bilo manjše, kot za prejšnje sheme, kar je bilo verjetno posledica sprememb pogojev varčevanja. V shemi so sodelovale NLB, SKB, Abanka Vipa, Banka Koper, Banka Celje, Gorenjska Banka in Banka Domžale. Najnižji varčevalni znesek je znašal 12.000 tolarjev.

Pogoji sodelovanja za varčevalce so se nekoliko spremenili in varčevanje v nacionalni stanovanjski varčevalni shemi je postalo bolj namensko za nakup ali prenovo stanovanja. Pogoji za pridobitev državne subvencije so se zaostrili, subvencija pa se je znižala. Zaradi tega je bilo zanimanje za varčevanje nekoliko manjše. Varčevalci so v vpisnem obdobju porabili 91,7 % lotov. Preostale lote so banke ponudile naknadno v dogovoru s Stanovanjskim skladom RS.

Varčevalci imajo sedaj dve leti časa, da pri bankah zaprosijo za kredit v okviru nacionalne stanovanjske varčevalne sheme. Kredit mora biti namenski, in sicer za reševanje stanovanjskega problema ali za prenovo oz. obnovo stanovanja ali hiše.
Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog