Novice - Krediti

Oglasno besedilo

Nakup stanovanja ali hiše: štiri stvari, na katere morate nujno biti pozorni

Objavljeno dne 29.03.2020

Odločitev za lastno nepremičnino je ena tistih, kjer si ne smemo privoščiti napak. Ker s tem korakom povezani krediti vplivajo na velik del našega življenja, je zelo pomembno, da sprejmemo pravilne odločitve. Da bi bilo ustvarjanje lastnih kvadratov sreče karseda enostavno, bodite pozorni na štiri ključne stvari.

Z nakupom nikoli ne hitite.

V razmislek o nakupu nujno vključite partnerja oziroma družino. Skupno življenje je harmonično in srečno le, če so slišane in upoštevane potrebe in želje vseh. Čeprav nas lahko premami lokacija nepremičnine, njen videz ali nepričakovana nakupna priložnost, se raje ne zaletite. Preudarno preglejte ponudbe na trgu, saj se morda že naslednji dan lahko pojavi nekaj še boljšega.


Ne glejte le na ceno stanovanja.

Cena kvadrata je seveda pomembna, a ne pozabite, da nepremičnina prinaša še ogromno na videz malenkostnih stroškov - ti pa se hitro lahko nakopičijo v lep znesek. Med ogledom bodite pozorni, če in v kakšni meri je nepremičnina potrebna obnove, če so prisotni in brezhibni vsi priključki ter predvsem, če so urejeni vsi »papirji«, torej če je urejeno gradbeno dovoljenje in če je nepremičnina pravilno vpisana v zemljiško knjigo ter neobremenjena s hipotekami. Smiselno je, da za pregled nepremičnine najamete strokovnjaka, ki poda mnenje o njenem stanju, ter se za svetovanje pri urejanju dokumentacije obrnete tudi na izkušene bančne strokovnjake.


Izberite zase najprimernejši kredit

Pri oceni, kaj si lahko privoščite, bodite realni. Pred odločitvijo na spletnih straneh banke naredite  informativne izračune, ki pokažejo, ali vam bolj ustreza stanovanjski kredit s spremenljivo ali fiksno obrestno mero, prav tako pa si oglejte tudi različne oblike stanovanjskih  kreditov.  Kreditojemalci se radi odločijo tudi za stanovanjski kredit s kombinirano obrestno mero. V kolikor stranka želi imeti kredit izplačan v gotovini, se lahko odloči za stanovanjski kredit z izplačilom v gotovini, kjer dokazila o namenski porabi niso potrebna.

Ste zavarovani pred nepričakovanimi dogodki?

Kljub navdušenju ob končnim odhodom na svoje se je treba zavedati, da je življenje nepredvidljivo. Na odplačevanje kredita vplivajo tudi negativne življenjske situacije kot so izguba službe, ločitev, upokojitev, izguba partnerja ter drugi nepredvidljivi izdatki. Novi KBM vam v vseh fazah svetuje in pomaga.  Že v uvodnem razgovoru s strokovnjakom se boste lahko pogovorili tudi o odgovornem kreditiranju, kar pomeni, da kredit ne bo presegal vaših finančnih zmožnosti  odplačevanja v celotnem obdobju najema kredita. K odgovornemu kreditiranju sodita tudi možnosti življenjskega zavarovanja ter zavarovanja doma, ki bosta poskrbeli za večjo brezskrbnost vas in vaših najbližjih.

Več o stanovanjskih kredithi Nove KBM je na voljo na spletni strani ali pri bančnih strokovnjakih v poslovalnicah Nove KBM.

https://www.nkbm.si/stanovanjski-krediti

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog