Novice - Krediti

Oglasno besedilo

Na kratko o kreditih

Objavljeno dne 24.05.2018

Vsako življenje piše svojo zgodbo. Tudi vaše. Načrtujete nakup stanovanja? Morda pa nameravate zamenjati avto, ker se vam trenutno vozilo stalno stalno kvari? Potrebujete stanovanjski kredit? Kredit za avto? Študentski kredit? Hitri kredit? Gotovinski kredit? V članku smo vam pripravili nekaj koristnih informacije o tem, kaj je dobro vedeti, ko se odločate za najem kredita.

Res nujno potrebujete kredit? 

Pred najemom kredita si najprej postavite vprašanje: “Je najem kredita res nujen?” Morda lahko s kreditom trenutno še počakate in denar raje privarčujete. Premislite tudi o tem, da bi izdelek, ki ga potrebujete, kupili iz druge roke. Tudi tako lahko kar precej privarčujete.
 

Kolikšen kredit si lahko privoščite? 

Naslednje vprašanje, na katerega morate poiskati odgovor, je:” Kolikšen stanovanjski kredit (kredit za avto, potrošniški kredit, študentski kredit, …) si lahko privoščite? Zato si sestavite proračun. Seveda morate imeti pri tem dober pregled nad vašimi prihodki in odhodki. Če s svojimi dohodki že sedaj komaj poravnate vse stroške, potem zagotovo ni čas za najem kredita.

Še pred najemom kredita je dobro določiti tudi to, kako hitro boste odplačali kredit. Pri tem pazite predvsem na to, da obdobje odplačevanja kredita ne bo daljše, kot bo čas uporabe izdelka, ki ga nameravate kupiti.
 

Vrste kreditov 

Stanovanjski kredit 

Stanovanjski  kredit je namenjen nakupu, gradnji ali prenovi nepremičnine. Obstajajo različni načini zavarovanja (s plačilom zavarovalne premije, s hipoteko na bremen prosti nepremičnini na območju RS, s solidarnim poroštvom ali z zastavo denarnih sredstev). Primeren je za vse, ki so kreditno sposobni in potrebujejo kredit.
 

Potrošniški kredit 

S potrošniškim kreditom lahko izpolnite svoje želje, ki so se vam prej zdele nedosegljive.  Namenjen je tako obnovi doma, kot tudi za počitnice, izobraževanje, zdravstvene storitve in tako naprej. Izbirate lahko med različnimi krediti, ki imajo različna obdobja odplačila. Izbirate lahko tudi med različnimi načini izplačila.
 

Hitri kredit 

Hitro potrebujete nekaj gotovine? Potem bo hitri kredit kot nalašč za vas. Uporabite ga lahko za potovanje, dopust, pokritje nepričakovanih stroškov, športno opremo in tako naprej. Primeren je za stranke z rednimi prilivi plače ali pokojnine.
 

Študentski kredit 

S pomočjo študentskega kredita lahko izberete študij, ki si ga resnično želite. Poleg študija in šolnine si lahko z njim poplačate tudi potovanje ali na primer računalniško opremo. Primeren je za dijake, starejše od 18 let in študente s statusom, ki so imetniki osebnega računa Akeš in prejemajo štipendijo ali druge redne mesečne prilive.

Poznamo še izredni limit, ekološki potrošniški kredit in premostitveni kredit. Za izbiro pravega kredita preverite spletno stran Abanke in se naročite na posvet. Z veseljem vam bodo svetovali in vam pripravili tudi izračun kredita. 

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog