Novice - Krediti

Oglasno besedilo

3 obvezna spomladanska opravila in kako jih financiramo

Objavljeno dne 28.03.2018

S pomladjo pridejo na vrsto tudi opravila, nekatera so prijetnejša, druga ne. Pripravili smo pregled treh obveznih opravil in načine, kako jih v primeru višjega stroška financiramo.

Pomlad ne prinese le užitkov, ki jih nudi okolica hiše, ko nas pri posedanju pred njo razveseljujejo okrepljeni sončni žarki. To je tudi čas, ko je potrebno poskrbeti za ureditev okolice. Zima ni najprijaznejša do materialov, opreme, v popravila smo praktično prisiljeni. Aktivnosti nam narekuje tudi želja po novostih, ki popestrijo naš vsakdan. V vseh primerih ne moremo mimo enega dejstva. Na končno odločitev, v kolikšni meri bomo uspeli izpeljati naše načrte, vedno vplivajo finance, ki jih imamo na voljo.

Vrtna in druga opravila

Na vrtu je eno izmed najbolj nezaželenih spomladanskih opravil okopavanje. Neizbežno opravilo, če želimo, da bomo v nadaljevanju leta zaužili slastne okuse plodov narave. Ste v primeru nekoliko večjega vrta razmišljali v smeri nakupa tehničnega stroja, ki vam bi olajšal delo in prihranil čas?

Spomladi se začenja tudi čas košnje trave. Prepričani smo, da ste v specialnih trgovinah za hišo in vrt ob samohodnih kosilnicah opazili tudi vrtni traktor, na katerega se usedete in veliko hitreje pokosite travo. Drži, je dražji kot običajna kosilnica, vendar nudi več udobja, ima večjo prostornino koša, košnja je zabavnejša …

Lesna opravila okoli hiše

Pomlad je primeren čas za oceno stanja lesenih izdelkov (ograja, vrtna hiša, otroška hišica …). So potrebni popravila, nanosa zaščitnega premaza ali barvanja?Pripravite seznam stvari (orodja, barve, premazi …), ki so potrebne za uspešno vzdrževanje oziroma obnovo izdelkov iz lesa.

Ste morda razmišljali o izdelavi ali nakupu novih lesenih konstrukcij kot so vrtna lopa za shranjevanje orodij in strojev? Ali pa otroške hišice? Morda celo vrtne hiške, paviljona ali brunarice, kamor se boste v vročih poletnih dneh skrili pred nevarnimi sončnimi žarki? Naredite oceno stroškov izdelave, katera orodja potrebujete oziroma ali bi vas ceneje prišel nakup.

Preverite strešno kritino in žlebove

Neugodne vremenske razmere, ki jih prinašajo veter, (snežne) padavine in mraz, nam prinesejo nevšečnosti in stroške pri vzdrževanju strešne kritine in žlebov. Preverite ali je strešna kritina še na svojem mestu oziroma je poškodovana in potrebna zamenjave. Enako velja za žlebove, ki jih je morda potrebno le očistiti. V primeru večje naravne ujme pa tudi zamenjati.

Kako lahko financiramo popravila in pripomočke?

Ob različnih kreditih, ki jih banke ponujajo, bi bil v omenjenih primerih najprimernejši hitri potrošniki kredit. Sredstva, ki vam jih pri Sberbank banki odobrimo z Ekspres kreditom, vam na vaš transakcijski račun izplačamo že v treh urah. Kredit odplačujete v enakomernih mesečnih obrokih v dogovorjenem obdobju, če ga želite odplačati pred tem, se morate z banko dogovoriti za predčasno odplačilo kredita in za to plačate nadomestilo.

Pri nakupu tehničnih izdelkov ne pozabite preveriti ali ponudnik nudi ustrezno garancijo in drugih ustreznih zadev, ki pripadajo potrošniku.

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog