Vprašanja - Krediti
Število ustreznih rezultatov: 229
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 ...
Lastnik stanovanja želim postati najemnik neprofitnega (Denis)
Trenutno, kot 4 članska družina živimo v stanovanju katerega sem odkupil s pomočjo kredita, ki ga bom moral plačevati še cca 15 let. Na žalost nam nikakor ne uspe (redno) plačevati vseh stroškov, zato si želimo, da bi se preselili v neprofitno stanovanje. Ampak ker vem kakšna so pravila (lastnik 40%,...), normalnega postopka vloge za to ne morem uveljaviti. Je možno kako drugače rešiti, kot da moram najprej prodati stanovanje, se preseliti v privatno stanovanje in potem šele oddati vlogo za neprofitnega? ... (SLONEP)
Ali lahko pridobim stanovanjski kredit v celotni višini cene stanovanja? (matej)
Rad bi kupil stanovanje. Vzel bi kredit zavarovan s hipoteko, problem pa je, da nimam nič lastnih sredstev. Sem zaposlen za nedoločen čas in imam neto dohodek preko 1.200 €. Zanima me, ali je sploh možno dobiti kredit okoli 80.000 €, če nimaš nič svojega denarja za nakup stanovanja? ... (SLONEP)
Kako rešiti hišo pred prodajo na javni dražbi? (Reševanje hiše)
Prijateljica je s kreditom postavila hišo. Ker je izgubila službo, ni mogla več plačevati kredita in se je banka usedla na hišo. Ker ni več kreditno sposobna, hiše pa ne želi prodati, jo zanima, na kak način se še da rešiti ta problem. Hiša je že tik pred dražbo. ... (SLONEP)
Lahko pridobim posojilo kljub nizkim prihodkom? (luka)
Prosim za en nasvet. Mesečno prejemam 390 € preko SPIZa. Ali sem upravičen do manjšega kredita ali leasiga? ... (SLONEP)
Kje bi dobil kredit za nadaljnjo gradnjo? (GOGI)
Zanima me, kakšne so moje možnosti glede kredita. Moj mesečni dohodek je povprečno 1.600,00 EUR z dodatki, osnovna plača pa je 650 evrov. Po poklicu sem šofer, zato včasih dobim tudi večjo plačo. Na banko imam nakazilo vseskozi okoli 1.500,00 EUR. Problem imam, da ne morem vzeti kredita na hipoteko, ker je to storilo že dekle. Kje oziroma kam se naj obrnem za kredit in kakšne so moje možnosti?... (SLONEP)
Kaj nam lahko zarubi izvršitelj? (nova)
Ali mi lahko poveste, kaj sme izvršitelj zarubiti v stanovanju v katerem živi šest članska družina in nima ničesar kar bi presegalo vrednost dolga, oziroma je samo stanovanjska oprema. ... (SLONEP)
Kje do socialne pomoči in kredita? (nives)
Sem poročena,  mož je zaposlen, jaz pa sem študentka. Februarja pričakujeva otroka. Zanima me, kje dobiš socialno pomoč, občinsko pomoč in kredit kot pomoč? Kam naj se obrnem?... (SLONEP)
Ali mi pripada subvencija za mlado družino in na kam naj se obrnem? (pat)
Zanima me subvencija za mlade družine. Z možem sva leta 2008 vzela hipotekarni kredit in zgradila hišo. Imava 2 otroka, eden predšolski in eden šolski. Imava zelo velik obrok za kredit in nizko plačo, zato me zanima ali nama pripada subvencija in na koga se naj obrnemo? ... (SLONEP)
Pridobitev kredita? (Jp)
Mene pa zanima, če lahko jaz pridobim stanovanjski kredit, če nisem državljan Slovenije, vendar tukaj prebivam že 30 let in sem redno zaposlen? ... (SLONEP)
Dedič zahteva izplačilo nujnega deleža po 13 letih? (mjel)
Mož je pred 13 leti po stričevi smrti in oporoki podedoval hišo. Takrat še poročen ni bil, otrok ni imel in so takrat strici in tete zahtevali nujne deleže, kar se je vse uredilo. V oporoki pa je bila navedena tudi stričeva sestra, da se ji vrne neki denar za telefon - vrednost pribl. 600,00 EUR, ki pa je bila v času razglasitve oporoke tudi že pokojna. Sicer je bila poročena, a mož na zapuščino ni prišel in ni ničesar zahteval. Sedaj pa terja od mojega moža, da mu je še dolžan določen denar in kdaj mu ga misli vrniti. Ali ima po tolikšnem času kakšno pravico do le-tega? Ali bi moral mogoče ponovno sprožiti zapuščinski postopek? Kaj lahko stori? ... (SLONEP)
Hipoteka na gozdnem zemljišču in njegovo koriščenje? (Pjer)
Zanima me, ali je dovoljena oziroma omejena sečnaja dreves v gozdu, če je na gozdu vpisana hipoteka banke zaradi hipotekarnega kredita. ... (SLONEP)
Kako izvesti izbris plombe? (AnaP)
V zemljiški knjigi je na mojem stanovanju na podlagi posojila vpisana plomba (hipoteka). Ker bom zadnji obrok posojila odplačala konec julija, me zanima, ali moram za izbris plombe poskrbeti sama in na kakšen način? Ali bo to uredila banka-kreditodajalka? ... (SLONEP)
Postopek izbrisa hipotek? (Johnny)
Kakšen je postopek izbrisa hipotek na osnovi 154. člen SPZ s primerjavo 206.člen ZZK-1. ... (SLONEP)
Kako do nepovratnih sredstev za zamenjavo azbestne kritine? (Marija)
Zanima me ali je možno dobiti nepovratna finančna sredstva za kritino, in sicer zamenjali bi azbestne salonitne plošče.... (SLONEP)
Kako je s pridobitvijo kredita za pridobivanje energije iz obnovljivih virov? (chiko)
Kakšni so pogojo za pridobitev kredita? Je mogoče pridobiti subvencijo in koliko znaša?... (SLONEP)
Ali je mogoča utesnitev vknjižene maksimalne hipoteke? (NN)
Družba ima pri banki najeto posojilo, ki se odplačuje obročno. Za zavarovanje tega posojila je v ZK vknjižena maksimalna hipoteka na nepremičnini družbe, ki je zaradi zmanjšanja kredita precej nad zneskom zadolžitve. Ali je res, da v ZK ni možno narediti utesnitev oz. zmanjšanje hipoteke v skladu z dejansko zadolženostjo pri banki. ... (SLONEP)
Nakup nepremičnine pod hipoteko? (urška)
Prodajalec prodaja novogradnjo dokončano do III. faze za 120.000 €. Na tej nepremičnino ima hipotekarni kredit, in sicer cca. 400 € na mesec še cca 17. let. Zanima me, če v primeru, da se hiša prepiše na mene in da bivši lastnik ne plačuje več svojega kredita, ali sem potem jaz kot nova lastnica te nepremičnine dolžna plačevati ta dolg namesto njega? ... (SLONEP)
Ugoden kredit za obnovo stanovanja? (teja)
Slišala sem, da obstaja kredit, za obnovo stanovanja ali hiše, za katerega zaposlitev ni nujna, vendar je nujno, da se začne odplačevati v 10-ih letih. Denar bi se naj črpal iz EU skladov in je še vedno odprt. Kje bi lahko dobila več informacij? ... (SLONEP)
Subvencija za zamenjavo centralne kurjave? (janči)
Letos nameravava s partnerjem narediti centralno kurjavo na drva. Hiša je starejša in je brez centralne kurjave in jo dejansko celotno prenavljamo. Zamenjali smo tudi že okna. Slišala sem za subvencije in prosim za razlago, kako je s tem? ... (SLONEP)
Subvencija za zamenjavo kritine? (feri)
Ali je možno dobiti kakšno subvencijo za zamenjavo strešne kritine salonit? ... (SLONEP)
Vzeti kredit s fiksno ali spremenljivo obrestno mero? (RENATA)
Rada bi vzela gotovinski kredit na pet let pri banki, kjer sem komitent. Zanima me, katerega se bolj splača vzeti, ali s fiksno ali s spremenljivo obrestno mero? ... (SLONEP)
Pridobitev kredita ali lizinga? (behar)
Zanima me, kako lahko dobim kredit brez redne zaposlitve. Zaposlen sem pogodbeno. ... (SLONEP)
Kredit, ki bi ga z ženo vzela vsak polovico? (BOŠTJAN)
Z ženo bi želela vzeti kredit na stanovanje v vrednosti 110.000 €. Ona bi vzela pri svoji banki za 1/2 vrednosti, jaz pri svoji 1/2, se pravi 55.000€. Vsak od naju ima po 1000€ neto plače in sva že več kot 15 let komitenta pri svoji banki. Kako se banki dogovorita glede hipoteke, če bi vsak vzel na odplačilno dobo 30 let. Lastnih sredstev ne vlagava. ... (SLONEP)
Plačilo kredita in lastništvo? (liza)
Spoštovani! Skupaj z mamo sva kupila stanovanje in ga oba odplačujeva s kreditom pol-pol, vendar je stanovanje pisano samo na njeno ime. Zanima me, kako bo z dedovanjem, saj se bojim, da bo sestra želela polovico celega stanovanja, torej da ne bi upoštevala plačila moje polovice kreditov. Ali je torej samo plačilo mojih obrokov kredita že dovolj za dokaz, da je polovica moja. Za odgovor se vam lepo zahvaljujem. ... (SLONEP)
Kako naj mlada družina pride do kredita? (zanima me )
Pozdrav! Smo mlada družina, z enim otrokom starim 5 mesecev. Oče je letos dopolnil 30 let, jaz sem stara 21 let in me zanima,  kako priti do kredita? Kje lahko vse to izvem? Nujno iščemo svoje stanovanje, smo iz okolice Lenarta.... (SLONEP)
Hipoteka na hipoteko? (anze)
Pozdravljeni! Zanima me, ali je možno vzeti hipoteko na nepremičnino, na kateri je že vpisana hipoteka? Že vnaprej hvala za odgovor in lep pozdrav. ... (SLONEP)
Ustna posojilna pogodba? (Ksenija)
Zanima me, glede na to, da sem posodila denar kolegici in nimam nobenega potrdila o tem, razen treh prič, katere so videle, da gre denar iz mojega žepa in nekoga kateremu, je dotična oseba sama povedala, da mi dolguje denar. Kakšen je postopek, da ta denar dobim. Oseba se je dobesedno "ugreznila" v zemljo. Hvala za odgovor. ... (SLONEP)
Davek pri prodaji nepremičnine? (RANKA)
Kupili smo staro kmečko hišo 2006. Zaradi nezmožnosti odplačevanja kredita jo moramo prodati. Zanima me, koliko davka moramo plačati. Hiša ni primerna za stanovanje, tako da v njej ne stanujemo ter nimamo prijavljenega bivanja. ... (SLONEP)
Kaj vse kreditira Eko sklad? (R.R.)
Prosim za odgovor, katere okoljske naložbe kreditira Eko Sklad RS? Za katero področje se mi splača vložiti vlogo, tudi za eko vozila? ... (SLONEP)
Prodaja nepremičnine pod hipoteko? (candy)
Pred petimi leti sta moja starša naredila darilno pogodbo na moje ime, ker sta imela nepoplačan dolg in da jima tako ne bi vzeli hiše. Nato sem jaz naredila hipoteko, da sta poplačala prejšnji dolg. Seveda pa potem tudi tega nista plačevala. Danes se na moje ime piše dolg banki in ta hoče hišo prodati na dražbi. Zdaj pa moja starša pravita, da naj dam hišo njima nazaj, da bosta lahko naredila nov kredit, da bi lahko izplačala ta dolg. Hiša gre na dražbo čez 28 dni. Povejte mi , ali naJ ju posluŠam? ali ce je hisa ze odrejena za javno drazbo ali je res mozna pot nazaj? dela samo moj oce, ali potem takem lahko dobi hipoteko na to isto hišo da pokrije ta dolg? Zasluži okoli 900,00 eurov, dolg pa se po zadnji informaciji znaša na 25.000 eurov, hiša pa je vredna okoli 87.OOO eurov. Prosim za hitri nasvet. hvala ... (SLONEP)
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 ...
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog