Vprašanja - KreditiAli lahko pridobim stanovanjski kredit v celotni višini cene stanovanja?

VPRAŠANJE:

Rad bi kupil stanovanje. Vzel bi kredit zavarovan s hipoteko, problem pa je, da nimam nič lastnih sredstev. Sem zaposlen za nedoločen čas in imam neto dohodek preko 1.200 €. Zanima me, ali je sploh možno dobiti kredit okoli 80.000 €, če nimaš nič svojega denarja za nakup stanovanja?

(matej)


ODGOVOR:

Brez lastnega vložka boste težko pridobili kredit, pa čeprav hipotekarni. Banke zahtevajo vsaj nekaj vložka, katerega višina pa se s stanjem na trgu spreminja. Običajno lastni vložki znašajo od 50 % do 10 % vrednosti nepremičnine. Svetujem vam, da se odpravite v banko, kjer imate odprt račun in se z njimi pogovorite. Morda vam bodo ponudili primerno rešitev. V izjemnih primerih obstaja možnost, da banka v celoti financira nakup nepremičnine.

Večjo možnost za uresničitev vaše želje imate, če se odločiti za nakup nepremičnine na lizing. Lizing hiše so običajno pripravljene financirati nakup do višjega zneska, lahko tudi v celoti, ker je nepremičnina v njihovi lasti, dokler se ne poplača celoten znesek lizinga. Glede pogojev nakupa nepremičnine na lizing se obrnite na lizing hiše.


23.10.2011 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog