Vprašanja - KreditiKje bi dobil kredit za nadaljnjo gradnjo?

VPRAŠANJE:

Zanima me, kakšne so moje možnosti glede kredita. Moj mesečni dohodek je povprečno 1.600,00 EUR z dodatki, osnovna plača pa je 650 evrov. Po poklicu sem šofer, zato včasih dobim tudi večjo plačo. Na banko imam nakazilo vseskozi okoli 1.500,00 EUR. Problem imam, da ne morem vzeti kredita na hipoteko, ker je to storilo že dekle. Kje oziroma kam se naj obrnem za kredit in kakšne so moje možnosti?

(GOGI)


ODGOVOR:

Svetujemo vam, da s svojo partnerico obiščete banko, kjer ima že ona hipotekarni kredit in povprašajte, če je mogoča prenovitev kredita. To bi lahko potekalo tako, da bi skupaj vzeli nov kredit, zaprli kredit vaše partnerice in skupaj vzeli (in tudi jamčili) večji kredit. 

V primeru, da za nadaljnjo gradnjo potrebujete večji znesek, boste morali zaprositi za hipotekarni kredit (potrošniški morda ne bo zadoščal), ker je zaradi zavarovanja terjatve z nepremičnino posojeni znesek lahko višji.

Svetujemo vam, da si preberete področje o kreditih, ki smo ga pripravili na SLONEP.net, kjer boste dobili še veliko informacij in pojasnil.

02.02.2011 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog