Novice - Zeleno življenje

Oglasno besedilo

Zemeljski plin – cenovno ugodno ogrevanje

Objavljeno dne 15.10.2013

V jesenskih in zimskih mesecih si več udobja v svojem domu lahko zagotovite, če za ogrevanje uporabite zemeljski plin. Poleg za ogrevanje ga lahko uporabljate tudi za kuhanje in pripravo tople sanitarne vode. Pri zamenjavi energetsko manj učinkovitega energenta z zemeljskim plinom boste pri ogrevanju tudi precej prihranili.



Majhna investicija, ki se hitro povrne

Če je vaš dom že opremljen s priključkom za zemeljski plin, potrebujete le še sodoben plinski kondenzacijski kotel za ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode. Cena izvedbe prehoda na zemeljski plin, izvedenega »na ključ«, za stanovanjsko hišo znaša od 3.500 EUR dalje. Če ste za ogrevanje do zdaj uporabljali zastarel kotel na kurilno olje, boste s preprostim izračunom letnih stroškov za ogrevanje, pripravo tople sanitarne vode in kuhanje hitro ugotovili, da se vam naložba lahko povrne že od treh let dalje, v nekaterih primerih že prej.

Pri lokalnem operaterju zemeljskega plina preverite, kako lahko hitro in preprosto izvedete postopek priključitve na plinovodno omrežje.

Ugodna cena energenta

Precejšnje znižanje cen zemeljskega plina v času lanske kurilne sezone se z dodatnimi znižanji nadaljuje tudi letos. Konkurenca med ponudniki zemeljskega plina zagotavlja, da bodo cene zemeljskega plina v Sloveniji tudi v prihodnje ugodne. Zato lahko z uporabo zemeljskega plina stroške ogrevanja zmanjšate do 50 odstotkov ali celo več. Starejši ogrevalni sistemi na kurilno olje ali les lahko porabijo skoraj 50 odstotkovveč energije kot sodobni kondenzacijski kotli na zemeljski plin.

Izračuni energetskih strokovnjakov, ki temeljijo na primerjavi cen energentov in izkoristku ogrevalnih sistemov, kažejo, da se lahko pri porabi 3.000 litrov kurilnega olja ob njegovi trenutni ceni prihrani do 1.700 EUR na leto, če ga zamenjamo z zemeljskim plinom.

Več udobja za vaš dom

Za skladiščenje zemeljskega plina ne potrebujete posebnega prostora, saj plin priteče po ceveh plinovodnega omrežja. Z uporabo zemeljskega plina ne onesnažujete zraka s prašnimi delci, nevarnimi za zdravje, in tudi izpusti CO2 so majhni. Plinovodno omrežje je dostopno v več kot 80 občinah po Sloveniji in ima že več kot 130.000 uporabnikov.

Več o zemeljskem plinu si oglejte na spletnem naslovu www.zemeljski-plin.si.

Vir: SLONEP

Več: http://www.zemeljski-plin.si

Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog