Novice - Zeleno življenje

Oglasno besedilo

Zelene zgodbe Pohorja s kolesom ali peš

Objavljeno dne 22.05.2014

Zelene zgodbe Pohorja s kolesom ali peš – Zelena vas Ruševec

Zelena vas Ruševec je edinstven primer ekološkega, trajnostnega oziroma zelenega turizma v Sloveniji. Na Mariborskem Pohorju, le 2 km od zgornje postaje Pohorske vzpenjače, leži pravljična, butična vas Ruševec s petimi eko bungalovi iz smrekovih debel, prekritimi z zeleno streho. Poleg njih stoji Vila Ruševec s šestimi apartmaji. Okoli vseh enot pa se razprostira 10 postaj Permakulturnega kroga Ruševec, s katerimi želijo goste seznaniti z zakonitostmi narave, jim predstaviti pomen ohranjanja le-te in jih ozavestiti o vplivu narave in njenih lepot na njih same.

Kolesarji in pohodniki, prisluhnite zgodbam pohorskih kolesarskih in pohodniških poti, dopustite mislim, da se ob telesnem naporu sprostijo in pozabijo na obveznosti in skrbi. Prekolesarite Pohorsko kolesarsko transverzalo in občutite pozitivno moč Pohorja. Kolesarske poti po Pohorju, ki jih je skupaj za več kot 500 km, so večinoma dobro označene. Mogočna debla smrek, pohorska travna barja, jezera in radoveden kunec naj postanejo vaši sopotniki pri premagovanju fizičnih in psihičnih ovir. Bogati pohorski gozdovi in »nedotaknjena« narava privlačita veliko število pohodnikov, da svoj prosti čas preživijo v objemu le-te. Številne gozdne poti, bolj ali manj zahtevni hribi, šotna barja, slapovi, jezera, planinske koče, kulturna dediščina in vinske ceste – vse to in še več privablja domače in tuje obiskovalce.

Naj vam namignemo z nekaterimi predlogi pešpoti:
  • Naravni rezervat Šumik s slapovoma Mali in Veliki Šumik,
  • Naravni rezervat Črno jezero pri Osankarici,
  • Ruška koča na Arehu,
  • Ekološke kmetije na Planici nad Framom.
Zelena vas Ruševec je specializirana nastanitev za kolesarje in pohodnike. Prav tako smo za goste Zelene vasi Ruševec pripravili kolesarki in pohodniški paket, ki si ga lahko pogledate na spletni strani www.rusevec.com.

Ekološke brunarice Zelene vasi Ruševec

Ekološko naravnana brunarica Bravus je zdrava hiša, zgrajena izključno iz naravnih ekološko neoporečnih materialov, kot so les in ovčja volna. Zaradi lesenih sten in ovčje volne je v prostoru zelo dobra bivalna klima, ki se dvakrat dnevno zamenja skozi stene brez prepiha. To omogoča življenje v naravnem bivalnem okolju. Kar smo naravi s posekom pohorske smreke vzeli, smo ji v obliki ekoloških brunaric tudi vrnili. Eko brunarice, zgrajene po najstarejšem priznanem sistemu gradnje masivnih lesenih hiš na svetu Log Homes:

- pohorska smrekova debla fi 35 cm z nadmorske višine 1000-1200 m,
- zaščita lesa z naravnimi olji,
- zelena streha z ekstenzivno zazelenitvijo in naravno termo izolacijo iz bio ovčje volne,
- velikosti 35 m² s spalno galerijo,
- masivno pohištvo iz češnje ali oreha,
- naravna bio volnena posteljna garnitura itd.  

Največje koristi za uporabnike, ki bivajo v leseni hiši BRAVUS so:
  • zdravo naravno bivalno okolje,
  • trajna gradnja,
  • ekološka gradnja, ki ne obremenjuje okolja in se naravno zlije z njim,
  • najboljša zaščita pred današnjimi nepredvidljivimi in ekstremnimi vremenskimi razmerami,
  • prihranki na račun manjših stroškov ogrevanja in vzdrževanja,
  • notranja oprema iz naravnih in lokalnih materialov.


Potrudili se bomo, da vam bo doživetje na Pohorju in bivanje v Zeleni vasi Ruševec ostalo v spominu kot nepozabno.Za več informacij obiščite našo spletno stran www.rusevec.com, nam pišite na [email protected] ali nas pokličite na 051 625 102.


Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog