Vprašanja - Obnovljivi viri
Število ustreznih rezultatov: 9
Povezava peči in kamina na isti dimnik (Ivo)
Zanima me, če je možna povezava peči na sekance povezati na isti dimnik kot je kamin? So kakršne koli nevarnosti? Katera izmed peči je v tem primeru najbolj optimalna? Je mogoče boljša rešitev peč na pelete? Hvala za pomoč in lep pozdrav. ... (SLONEP)
Zamenjava načina ogrevanja (Slavka)
Spoštovani, zanima me prenova ogrevanja, namreč imamo hišo v Novem Polju, klet, pritličje, mansarda: skupaj ogrevalne površine cca 150 m2. Trenutno se ogrevamo na kurilno olje, rada pa bi zamenjala za kakšno cenejšo varianto, saj je kurilno olje predrago. Prosim vas, za odgovor kakšen strošek bi bil za predelavo in katero ogrevanje mi priporočate, plin ali biomaso? Plin je napeljan ob glavni cesiti. Lepo pozdravljeni. Slavka... (SLONEP)
Poraba sosedove energije v primeru zaprtih radiatorjev (Rob Fra)
Imam splošno vprašanje. V hiši porabimo cca. 1500-2000 litrov olja na sezono. Ali drži, če ima nekdo v svojih sobah v hiši 20 stopinj, druga oseba pa v svojih sobah iste hiše samo 10 stopinj (ima zaprte radiatorje) in ob trditvi in ob podobni razporeditvi prostorov in isti izolaciji hiše, dejansko ob povprečni zimski temperaturi cca 0 stopinj celzija pomeni, da druga oseba, ki ima samo 10 stopinj, dejansko pokuri polovico energije, ker se greje preko drugih sten od drugega, ki ogreva na sobno temperaturo, kljub temu, da ima oseba, ki ima 10 stopinj celzija zaprte radijatorje? Torej če prva oseba pokuri 1000 litrov, druga, ki ne ogreva dejansko porabi 500 litrov (ker toplota prehaja preko sten iz toplojšega medija v hladnejši?... (SLONEP)
Novi dom - inovativno in okolju prijazno (Klavdija)
Kaj v novi hiši, ki je že izdelana do 3. podaljšane gradbene faze, vendar še na nič priključena, vgraditi kot vir za energetsko preskrbljenost. Talno gretje? Je to še "in", ter s čim se greti? Hvala lepa za vaš odgovor. Klavdija ... (SLONEP)
Je možna povezava sončnih kolektorjev z bojlerjem? (emilijano)
Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Navadna tabela"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}   Kotel centralnega ogrevanja na kurilno olje je priključen na ležeči, kombiniran 100 litrski bojler. Ali je izvedljivo, da se ga poleti uporabi še kot zalogovnik za toplo vodo iz solarnega kolektorja? Priklop bi bil kar na mestu vijaka - čepa, na desni še prosti stranici.  ... (SLONEP)
Kako je s pridobitvijo kredita za pridobivanje energije iz obnovljivih virov? (chiko)
Kakšni so pogojo za pridobitev kredita? Je mogoče pridobiti subvencijo in koliko znaša?... (SLONEP)
Izbira obnovljivega vira za ogrevanje hiše (jelena)
Stanovanjsko hišo (180 m2) smo do zdaj ogrevali s pečjo na kurilno olje, ker pa se ji je življenjska doba iztekla, bomo letos obnovili centralni sistem. V mislih imamo izgradnjo kamina v dnevnem prostoru, ki bi ga kurili na drva in takšno kurišče, ki ga je mogoče priključiti na centralni sistem za ogrevanje radiatorjev. Kot dodatno možnost ogrevanja razmišljam o toplotni črpalki zrak-voda, ki bi grela sanitarno vodo kot tudi vodo za centralno ogrevanje. Zanima me, če bi ta dva sistema ogrevanja zadostovala za ogrevanje našega stanovanja in kakšne moči bi morala biti peč in toplotna črpalka in kakšna velikost bojlerja. Ali je to sploh mogoče? Hiša je izolirana in smo zdaj za ogrevanje porabili 1500 l kurilnega olja na sezono. ... (SLONEP)
Kakšna dovoljenja potrebujemo za vodnjaško vrtino in geosondo? (vpliv na vodonosnik)
Ali je potrebno pridobiti soglasje za segrevanje/ohlajanje vodonosnikov s pomočjo geosond - izkoriščanje podzemne toplote v vodonosnikih. V geosondi se pretaka zaprt tokokrog vode, tako da ne pride do vdora ali odvzema vode iz vodonosnika, ampak le toplote. ... (SLONEP)
Posledice neogrevanja hiše? (Matej)
Lep pozdrav! Letos poleti (junij 2009) sem v novogradnji v pritličju položil lamelni parket in montiral novo kuhinjo. Jeseni sem mislil urediti tudi montažo peči za centralno ogrevanje, vendar mi finančno in časovno ni zneslo. Zanima me, če so lahko kakšne posledice, ker bi položen parket in nova kuhinja bila lahko pozimi izpostavljena temperaturam tudi pod 0 stopinj C. Hvala za odgovor. ... (SLONEP)
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog