Vprašanja - Vodni užitkiKako sanirati zamakajoč bazen?

VPRAŠANJE:

Pozdravljeni. Imam betonski bazen 8 let oblečen s keramičnimi ploščicami. Lansko sezono pa sem opazil, da na nekaj koncih voda pronica skozi same stene bazena. Bazen je bil pred polaganjem keramike premazan s HIDROSTOP DP proizvajalca Kema. Verjamem, da po nekaj letih zadeva kje popusti. Zanima pa me, ali obstaja kak premaz za keramiko, ki keramiki in fugiranim predelom povrne - jih naredi vodonepropustne? Premaz bi moral biti seveda prozoren, da ostane keramika lepo vidna? Naprošam za čimprejšnji odgovor, saj je sezona bazenskega kopanja pred vrati. Hvala.

(Sebo)


ODGOVOR:

Načeloma naj ne bi pronicala voda skozi nepoškodovane keramične ploščice. Če bi voda dejansko pronicala skoznje, bi se le te napojile z vodo ter pozimi zmrznile. Poškodbe zaradi zmrzali pa bi spomladi lahko opazili na površini ploščic.

V vašem primeru voda najverjetneje pronica skozi fuge oziroma stike med ploščicami. Zato vam svetujemo, da najprej obnovite same fuge z ustrezno obstojno maso. Za nakup mase se pozanimajte pri ponudnikih.

05.04.2008 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog