Novice - Urejanje

novica

Modne smernice pri opremljanju doma za leto 2011

Modne smernice pri opremljanju doma za leto 2011
Objavljeno dne 11.02.2011
Oprema stanovanja in oblikovanje prostorov je tesno povezano z dojemanjem sveta, ki nas obdaja. Vsakdanje dogajanje vpliva na naše počutje, to pa se odraža tudi v željah glede ureditve stanovanja. Trenutne težke gospodarske in socialne razmere vplivajo na vse nas, to pa se odraža v trendih notranjega oblikovanja. V letu 2011 naj bi trendi odražali predvsem družinsko življenje in utrinke iz preteklosti.

Vrnitev k naravi

Po mnenju Mirjam Rogelj iz podjetja Instant dizajn je zeleno življenje tudi pri notranjem oblikovanju pustilo velik pečat, zato bodo v letu 2011 prevladovali naravni materiali, ki so prijazni do okolja in uporabnikov. Če želite biti v letu 2011 modni, svoje stanovanje popestrite s kosi iz kamna, lesa, stekla ali usnja. Poleg naravnih materialov bo letos v notranji opremi aktualno tudi posnemanje oblik iz narave.

Barva maline – barva leta 2011

V težkih časih potrebujemo nekaj, kar nas poživi in spravi v dobro voljo. Barve, ki nas obkrožajo, dokazano vplivajo na naše počutje. Barva leta 2011 bo zagotovo vplivala pozitivno. Andreja Jesenek, iz podjetja 4DIZAJN pravi, da bo letos v notranjem oblikovanju prevladovala predvsem mešanica živahnordečo – rožnatega odtenka.

Kontrasti

Letos bo modno mešanje luksuznega in poceni modernega pohištva, Andreja Jesenek pa meni, da bodo leto zaznamovali tudi lahki in razgibani materiali v kontrastu s hladnimi in težkimi materiali ter mešanje starega in novega pohištva.

Recikliranje pohištva in ponovna uporaba

Vedno bolj priljubljena je ponovna raba starega pohištva oz recikliranje pohištva. Ta trend bo še posebej všeč bolj iznajdljivim in ustvarjalnim. Z recikliranjem lahko osvežimo, spremenimo in predelamo pohištvo in na tak način izražamo svojo ustvarjalnost, obenem pa še prihranimo. Stara vrata lahko postanejo nova mizica, stare žlice pa novi ročaji omaric.

Retro dodatki

Kot pri oblačilih, se tudi pri notranji opremi trendi ponavljajo. Mirjam Rogelj meni, da so letos modni »retro« dodatki, ki nas bodo popeljali v stare čase. Moderno bo pohištvo in barve iz šestdesetih let prejšnjega stoletja, vračajo se tudi osemdeseta v novi preobleki. Maja Blažič, iz podjetja MA.K design pa pravi, da je pri novih modelih pohištva zaznati, da oblikovalci pobirajo podobo iz 50-ih let prejšnjega stoletja.

Večina ljudi svojega stanovanja ne prilagaja trenutnim trendom. Glede na to, da veliko časa preživimo v zavetju svojega doma, je veliko bolj pomembno, da dom opremimo tako, da bo všeč nam in da se bomo doma dobro počutili. Tiste trende, ki so nam zelo všeč, skušamo elegantno vključiti v opremo, ki jo že imamo, lahko pa nam služijo kot navdih za kako idejo, ki jo uporabimo za popestritev stanovanja.

Samanta Zupan

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog