Vprašanja - UrejanjeKatero barvo stene izbrati?

VPRAŠANJE:

Kako naj pobarvam steno v dnevni sobi, izbrala sem Tomovo sedežno Flori, v oranžni dekorativni tkanini, enobarvni, zavese pa imam prosojne z retro vzorcem, oranžno-rumenim. Ali bi prišla v poštev tudi kakšna dekorativna tapeta?

(barva stene v dnevni sobi)


ODGOVOR:

Izbira barve sten je običajno odraz osebnega okusa posameznika, zato je nemogoče brez ogleda v živo svetovati o njenem izboru. Poleg same barve pohištva je pomembna tudi velikost samega prostora. Veliki prostori hitro delujejo pusto in prazno in jih z izbiro močnejših barv enostavno poživimo. Medtem pa majhni prostori v močnih barvah hitro delujejo kičasto in prenapolnjeno. Poleg velikosti prostora je pomembna tudi osvetlitev, svetli prostori prenesejo več in močnejše barve. V bolj temnih prostorih pa se jim raje izognimo.

Glede na to, da je zavese enostavneje zamenjati kot sedežno, naj vam bo sedežna osnova za izbiro barve. Torej pridejo v poštev odtenki od rumene do oranžne, mogoče bež ali zemeljski toni v primeru, da je sedežna ustreznega odtenka. Trenutno je priljubljeno barvanje samo ene stene v prostoru. Na ta način prostor poživimo, hkrati pa ga ne zasičimo z barvo.

Glede samih nalepk oziroma tapet pa vam svetujemo, da si preberete članek na to temo.

Stenske dekorativne nalepke ali stenski tatooji >>

11.02.2010 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog
Prijavite se na
brezplačne E-novice
Sejmi in prireditve

Marmo+mac

25.09.2019 - 28.09.2019 Sejem kamna, tehnologij obdelave kamna in oblikovanja kamna.

Ambienta

09.10.2019 - 13.10.2019 46. mednarodni sejem pohištva.

57. Mednarodni sejem pohištva

05.11.2019 - 10.11.2019 Predstavitev celotne lesne industrije - od predelave lesa do končnih proizvodov.

Ambient Ljubljana

06.11.2019 - 10.11.2019 Sejem pohištva in druge notranje opreme.

Sejem Dom +

06.11.2019 - 10.11.2019 Sejem stavbnega pohištva, ogrevalne in hladilne tehnike, montažnih hiš, varovanja ter urejanja okolice.

Anketa

Moja hiša potrebuje