Novice - Urejanje

novica

Mozaik prostora – kot posamezni kadri v filmu, 11. del

Objavljeno dne 21.02.2007

Špela Zorčič, oblikovalka prostorov, je v svoji poklicni karieri uredila večje število zasebnih in javnih prostorov. Nekaj njenih ureditev je na SLONEP.net že bilo mogoče videti, sedaj pa je pripravila obsežnejšo predstavitev svojega dela z naslovom Mozaik prostora – kot posamezni kadri v filmu.

Vhodni del lokala je obogaten z leseno-steklenim vetrolovom, ki zadržuje toploto in poudari vstop v lokal. Vetrolov je v steklenih delih prosojen in na ta način prostor ni hermetično zaprt, temveč diha. Za njim stoji garderobni prostor, kamor gostje odlagajo svoja oblačila. Vetrolov se zaključuje v zanimiv nadstrešek z logotipom lokala.

Majhen in ozek točilni pult zamenja dolga polkrožna linija obstoječega točilnega pulta, s široko ploščo z dvokrilno zasnovo (leva in desna polovica). V spodnjem delu je točilni pult obložen s porfidom, v zgornjem pa z rumenkasto polkrožno leseno stranico, ki je na spojih kot nit zaključena s kovino. Mediteranski tip lokala poudarja zgornja stranica točilnega pulta v obliki jadra. Dekor je vezan na ladijski ornament in spominja na kabine na ladji – vesla, kompas, jambor, ipd.

 

Vrt pub-a je sedaj obdelan v obliki talnega lesenega podesta, patiniranega v rumeno-oker barvo. Stena na desni je obložena z leseno tablo kot nadaljevanje vhodnih vrat, v mornarskem stilu in simbolizira jadro. Okence na vratih je podobno kot okenca v ladijskih kabinah. Na samem vrtu stojijo mizice, ki omogočajo visoko sedenje, obe strani vrta pa sta osvetljeni z ladijskimi svetilkami.

S tem člankom zaključujemo serijo Mozaik prostora – kot posamezni kadri v filmu.

Več člankov >>

Besedilo, fotografije in risbe: Špela Zorčič

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog