Novice - Urejanje

novica

Mozaik prostora – kot posamezni kadri v filmu, 10. del

Objavljeno dne 02.02.2007

Špela Zorčič, oblikovalka prostorov, je v svoji poklicni karieri uredila večje število zasebnih in javnih prostorov. Nekaj njenih ureditev je na SLONEP.net že bilo mogoče videti, sedaj pa je pripravila obsežnejšo predstavitev svojega dela z naslovom Mozaik prostora – kot posamezni kadri v filmu.

Prostor namenjen trženju naložbenega zlata – spredaj stoji vitrina, izdelana iz belih marmornih plošč, ki se odlično ujemajo s preostalim delom prostora, ki je po večini iz kamna. Ozadje prekriva na desni pano za videospote, ki se še enkrat ponovijo v refleksiji sosednjega ogledala. Močno rdeče obarvan strop krasi zanimiv lestenec, na levi pa stoji kip, ki ponazarja kulturo in znamenje razkošja. Desno za steklom na zeleni preprogi stoji roža krasula, ki simbolizira blaginjo. Steklena vrata se odpirajo s pomočjo lesene kljuke, ki je zlato patinirana in se na vrhu spremeni v izdelan kovanec. Barve in oblike z vso simboliko ponazarjajo svet blaginje.

Marmorna vitrina na desni v zgornjem delu vsebuje lesene boxe, v katerih so na beli žametni podlagi predstavljeni posamezni zlatniki in srebrniki. Iz vseh kotov je stekleni box osvetljen z vgradnimi svetili, katerih snopi padajo na posamezen zlatnik. Na desni stoji v lesu izdelana krožna niša v obliki sprejemnega pulta z blagajno. Ob njej je pritrjeno na steno stojalo s prospekti o naložbenem zlatu.

V ospredju stoji unikatno izdelana polkrožna zasnova v obliki sedišča za stranke, ki je v zgornjem delu rdeče oblazinjena – krog simbolizira obliko kovanca. Stoječa fontana v sredini kot simbol vode, slika v ozadju, kjer silhueta ženskega telesa nad glavo nosi vrč – oboje znak denarja. Črnkast marmor nadomesti beli, topli toni pa ostanejo enaki.

Več člankov >>

Besedilo, fotografije in risbe: Špela Zorčič

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog