Novice - Urejanje

novica

Mozaik prostora - kot posamezni kadri v filmu, 9. del

Objavljeno dne 22.01.2007

Špela Zorčič, oblikovalka prostorov, je v svoji poklicni karieri uredila večje število zasebnih in javnih prostorov. Nekaj njenih ureditev je na SLONEP.net že bilo mogoče videti, sedaj pa je pripravila obsežnejšo predstavitev svojega dela z naslovom Mozaik prostora – kot posamezni kadri v filmu.

Prostor namenjen DJ-ju je obdelan v obokanem stilu, kjer so na steni kaširane slike v obliki stripov. Na levi so v stenski del vpete LP plošče, z mizico, omarico in sediščem za DJ-ja. Spodnji odrski del je namenjen glasbenim skupinam in njihovim nastopom. Obdelan je v leseni podobi posameznih tramov in zaključen v krožno obliko. Stene so obdelane v barvnem prelivu modre in zemeljske barve, na levi pa stoji okno v smislu iluzije prostora.

Pročelje zunanjega dela pub-a je stekleno, zato je odeto v posamezne etikete v obliki stebrov in napisov – logotip lokala – in blagovna znamka, na notranji strani pa visijo izredno glamurozne zavese. Spodnji betonski del je obarvan v črno barvo. Stilno spominja na ameriško podobo westernov.

Skozi celotno vzdolžnost prostora na desni stoji točilni pult, na levi pa je razprostrto visoko sedenje ob okenskem steklenem delu. Večji del stekla prekrivajo etikete in zavese, na sprednjem delu etikete oblikujejo provizorična vrata, ki se pomikajo levo in desno. Sprednja stena je obdelana v grobem ometu, tla so obdelana v temnem tonu, enako strop s profiliranimi lesenimi zaključki. Desni prostor z rumeno steno je z dvignjenim odrskim delom namenjen za nastop glasbenih skupin. Barve so izredno kontrastne in se iz črnih gmot pohištva prelevijo v močno bordo in rumeno.

Večino steklenih partij pokrijejo etikete v obliki vrat v sprednjem delu. Etikete so izdelane tako, da pričarajo občutek vhoda in ornamenta na desni v obliki rož obenem. Zgornji del vhoda zaključuje trikoten nadstrešek, v kovinski podobi. Stena na desni je poslikana z logotipom lokala, levo in desno polovico steklenega dela pa prekrivajo zavese.

Več člankov >>

Besedilo, fotografije in risbe: Špela Zorčič

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog