Novice - Urejanje

novica

Mozaik prostora - kot posamezni kadri v filmu, 7. del

Objavljeno dne 14.12.2006

Špela Zorčič, oblikovalka prostorov, je v svoji poklicni karieri uredila večje število zasebnih in javnih prostorov. Nekaj njenih ureditev je na SLONEP.net že bilo mogoče videti, sedaj pa je pripravila obsežnejšo predstavitev svojega dela z naslovom Mozaik prostora – kot posamezni kadri v filmu.

Prostor klasične restavracije, z rustikalnim pridihom. V spodnjem delu steno prikrivajo lesene ornamentalne obloge, ki se ob oknih nadaljujejo v bogate zavese in kasneje v leseno obložen strop v smislu kvadrata, ki je na spojih obogaten z vgrajenimi svetili. V sprednjem delu stoji bogato ogledalo polkrožne oblike, ki pričara optični poudarek prostora. Na levi stoji solatni bar, unikatno obložen z lesenimi polnili, desno od njega pa servisni pult. Stoli so stilne oblike in obloženi z živahno tekstilno oblogo, tla pa obarvana v tople tone keramike.

Ta košček prostora v celoti zapolni bogata sedežna garnitura v obliki klopi, ki se v zgornjem delu nadaljuje v kratke lesene stranice in steno z dekorativnimi slikami. Okna so odeta v rustikalne zavese toplih tonov, mize in stoli pa so čista klasika. Barve so izrazite in tople.

Hodnik se v desnem kotu zapolni z omarico za sprejem gostov, ki ima zgornji zaključek nagnjen pod kotom, primeren za knjigo gostov, spodnji del pa služi tudi za odlaganje servisnega materiala, kot so krožniki, kozarci, prti, ipd. Na levi kot zaključek stopnic stoji skrajšan steber z dekorativnim svečnikom, v spodnjem delu pa je mogočno ogledalo, z rustikalnim okvirjem, ki optično poveča sam hodnik. Tla so obogatena s toplimi vzorci rustikalne keramike.

Vhodni del, ki je v prvi fazi moderen, se spremeni v stilno podobo zunanjosti. Aluminijasta vrata nadomestijo ornamentalno bogata vrata z lesenimi stebrički in polnili ter steklom. Prav tako se okna prelevijo v stilno podobo s svojimi lesenimi robovi in lokastimi vrhovi. Deloma jih zastrejo in olepšajo tudi zavese. Vhod poudari in zaščiti obenem še polkrožen nadstrešek in polkrožne stopnice v spodnjem delu ter antični steber na levi, oblečen v porfido.

Več člankov >>

Besedilo, fotografije in risbe: Špela Zorčič

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog