Novice - Urejanje

novica

Mozaik prostora - kot posamezni kadri v filmu, 6. del

Objavljeno dne 27.11.2006

Špela Zorčič, oblikovalka prostorov, je v svoji poklicni karieri uredila večje število zasebnih in javnih prostorov. Nekaj njenih ureditev je na SLONEP.net že bilo mogoče videti, sedaj pa je pripravila obsežnejšo predstavitev svojega dela z naslovom Mozaik prostora – kot posamezni kadri v filmu.

Umivalnik je v svoji krožni liniji vgrajen. Pozidan je v keramične ploščice, ki omogočajo več vodne površine in predstavljajo hkrati zanimiv dekorativni zaključek. Podobno je vgrajen tudi pralni stroj na levi, ki je pozidan iz obeh bočnih strani in v zgornjem delu.

Točilni pult v kavarniškem delu slow-food restavracije. V začetnem delu brez oblog, z leseno osnovo, kasneje obdelano s keramično mozaično zasnovo, ki spremeni celotno podobo točilnega pulta, z zanimivimi vzorčnimi in barvnimi oblikami.

Vhodni del bivanjske hiše je nadgradil steklen nadstrešek, ki prepušča svetlobo in omogoča dodatno zaščito pred vremenskimi vplivi. Talna površina je polkrožno zaključena in obdelana z diagonalno položeno keramiko toplih tonov, ki se ujemajo z njeno okolico. Tlakovana stezica in bujna plezalke dajejo vtis narave in domačnosti, prav tako preprostih linij izdelana klopca.

Več člankov >>

Besedilo, fotografije in risbe: Špela Zorčič

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog