Novice - Urejanje

novica

Mozaik prostora - kot posamezni kadri v filmu, 4. del

Objavljeno dne 07.11.2006

Špela Zorčič, oblikovalka prostorov, je v svoji poklicni karieri uredila večje število zasebnih in javnih prostorov. Nekaj njenih ureditev je na SLONEP.net že bilo mogoče videti, sedaj pa je pripravila obsežnejšo predstavitev svojega dela z naslovom Mozaik prostora – kot posamezni kadri v filmu.

Dnevni prostor je v velikem segmentu obdan s steklenimi partijami, ki omogočajo močno dnevno osvetlitev. V idejni predstavitvi so okna prosojno zaprta s širokimi pastelnimi pasovi lamelnih zaves, ki se na vodilih pomikajo levo in desno. Unikatna sedežna garnitura je s svojo krožno obliko kontrast ravnim in togim linijam. V spodnjem delu je fiksirana kot pozidana partija, zgornji del pa je tapeciran v udobno mehko formo, ki je obenem zelo kompaktna. Ob njej stoji steklena mizica, enostavne oblike, nad njo pa eksotičen orientalski lestenec. Talna obloga je širokopasni tik.

Masažna kad je oblečena v obliki valovitih stopnic, ki nudijo vstop v kad in so obložene z najnovejšimi trendnimi materiali, med katerimi je tudi linija steklenega mozaika. Kopalniški prostor razmeji dvojna steklena stena, v katero so vdete bambusove palice. Talna površina je izdelana iz mehke epoksi smole, ki omogoča topel učinek in enostavno vzdrževanje.

Na levi strani prostora stoji dvojni umivalnik, pozidan in obložen z modernimi materiali v smislu lepljenke, ki se v enaki dekorativni noti nadaljuje v zgornje ogledalo. Toaletni prostor pa je iz obeh strani razmejen s steklenimi drsnimi vrati, subtilnega rastlinskega vzorca in močno rdečo steno za kontrast v ozadju.

Na tikovi talni oblogi je zakonska postelja, ki je prekrita z barvito posteljnino in ima v ozadju unikatno obdelano steno saten bakrene barve, nad njo pa se v nizu pojavijo zanimiva svetila -oblika žarnice z obročem in dve dekorativni sliki na temnem sivem ozadju.

 

Več člankov >>

Besedilo in risbe: Špela Zorčič

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog