Novice - Urejanje

novica

Mozaik prostora - kot posamezni kadri v filmu, 2. del

Objavljeno dne 16.10.2006

Špela Zorčič, oblikovalka prostorov, je v svoji poklicni karieri uredila večje število zasebnih in javnih prostorov. Nekaj njenih ureditev je na SLONEP.net že bilo mogoče videti, sedaj pa je pripravila obsežnejšo predstavitev svojega dela z naslovom Mozaik prostora – kot posamezni kadri v filmu.

Dnevni prostor je idejno zasnovan v rustikalnem slogu, s podobo kmečke idile. Vsi elementi so izdelani po naročilu – vitrine s predali, ogledalo, klubska mizica in unikatne dvosedežne zofe v karirastem vzorcu tapecirane obloge. Strop je lesen, z zaključnimi tramovi in bogatim lestencem v sredini. Okno, ki prepušča precej dnevne svetlobe, je sedaj razširjeno, obdajajo pa ga lahke prosojne zavese, ki so po barvi podobne stenam.

Kopalnica z vgrajenim dvojnim umivalnikom okroglih oblik, pozidana in obdana z rustikalno keramiko in polnili, ki skrivajo uporabne odprtine, kamor odlagamo kopalniški material. Na levi stoji vgradna kad s stopničko na desni, ki dopušča vstop v kad, in se v stenskem delu nadaljuje v pasu keramike in stenske poslikave bordure. Unikatno izdelano ogledalo, osvetljeno z zgornje strani, je obdano s keramiko in spodnjo poličko.

Knjižni prostor na hodniku, ki vodi v zgornji mansardni prostor, povezujejo unikatno izdelane stopnice v lesu, ki nudijo v svojem stranskem delu prostor za odlaganje knjig. S svojim nizom kvadratnih pohodnih površin omogočajo udoben dostop do zgornjih površin. Knjižni prostor je obdan z lesenimi stopnicami.

Več člankov >>

Besedilo in risbe: Špela Zorčič

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog