Novice - Urejanje

novica

Mozaik prostora – kot posamezni kadri v filmu, 1. del

Objavljeno dne 27.09.2006

Špela Zorčič, oblikovalka prostorov, je v svoji poklicni karieri uredila večje število zasebnih in javnih prostorov. Nekaj njenih ureditev je na SLONEP.net že bilo mogoče videti, sedaj pa je pripravila obsežnejšo predstavitev svojega dela z naslovom Mozaik prostora – kot posamezni kadri v filmu.

Mozaik prostora – kot posamezni kadri v filmu, 1. del

Novogradnja hodnika, na grobo obdelana, se v idejni predstavitvi spremeni v stensko obdelavo pozidanega dela, ki mu sledi stopniščna lesena ograja, izdelana iz posameznih tramov. Na tleh stoji rustikalna keramika, položena v diagonalni smeri prostora, okno pa je pozidano v stilu steklenih prizem in obloženo z neobdelanimi lesenimi plohi, ki pričarajo preprosto domačnost, v skladu z ostalimi segmenti prostora.

V prostoru z dimnikom, kjer je predvidena kuhinja, na eni strani stoji štedilnik s pozidanim zgornjim zaključkom v rustikalnem stilu, ki je v svoji notranjosti obložen s stilno vzorčasto keramiko, na drugi strani pa pozidan kamin z dnevnim prostorom.

Kamin ima svojo polkrožno obliko, obdano na posameznih delih z lesom – sediščem in zaključnim tramom, na svoji levi strani pa dnevni prostor obogati še niz tramov, s pozidanim spodnjim delom, obdanim s kamnom, ki je po svoji obliki nadaljevanje kaminske osnove. Strop je lesen, talna površina pa se izmenjuje v keramično-leseni diagonalni podobi.

V tem delu kuhinjskega prostora je v idejni predstavitvi narisan kuhinjski pult, s pozidanim spodnjim delom in leseno ploščo, ki je zgoraj osvetljena z visečim lestencem. Ta kot je primeren za dve osebi, predvsem v času zajtrka in usmerja pogled v kuhinjo. S tem veže kuhinjski prostor z dnevno sobo, na levi pa je predviden izhod v obliki kmečkih vrat.

Kuhinja v preprostem idiličnem kmečkem slogu, z enostavnimi polnili v spodnjem delu in tipično rustikalno keramiko in keramično borduro v zgornjem delu kuhinjskih elementov. Le ti se levo in desno od okna razširijo v preprosto obdelane police za odlaganje posameznih predmetov. Umivalnik je vgrajen v leseno ploščo, enako je s hladilnikom.

Več člankov >>

Besedilo in risbe: Špela Zorčič

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog