Novice - Urejanje

novica

Na sejmu DOM se obiskovalcem predstavlja 524 razstavljavcev, med njimi tudi dva nagrajenca

Objavljeno dne 08.03.2006

Včeraj je vrata na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani odprl vrata sejem Dom. 524 razstavljavcev iz domovine in tujine predstavlja stavbno pohištvo, izdelke za notranjo opremo in urejanje okolice doma, materiale in izdelke za gradbeništvo in drugo za gradnjo hiše.

Na sejmu smo letos opazili izstopajočo novost, ki so jo predstavili nekateri proizvajalci strešnih kritin. Gre za večbarvne opečne strešnike. Na površini se izmenjujeta dve ali več barv, ki se med seboj prelivajo ali pa so med seboj jasno ločene. Druga oblika je, da so strešniki tako obarvani, kot da bi imeli posip. Takšni strešniki streho popestrijo in ji dajo razgiban videz. Primerni so za podeželsko in tudi mestno okolje.

Med bolj opaznimi izdelki je bilo mogoče opaziti tudi večje število različnih oblik lesenega parketa. Videti je bilo mogoče od čisto klasičnega parketa do novejših oblik, ki omogočajo povsem enostavno polaganje. Vse pa omogočajo različne vzorce in vključevanje intarzij.

Nekateri ponudniki montažnih hiš so predstavili t.i. 3 litrske hiše. To so energetsko varčne hiše za katere naj bi se letno porabilo za ogrevanje zgolj 3 litre kurilnega olja na kvadratni meter.

Nekaj sejemskih fotografij:

Na slovesnem odprtju sta bili podeljeni dve nagradi razstavljavcem. Gospodarsko razstavišče in Združenje lesarstva pri GZS sta letos že tretjič razpisala nagrado za najboljši izdelek stavbnega pohištva, imenovano Evropska zvezda. Med izdelki iz programa zunanjega stavbnega pohištva je nagrado prejelo podjetje Inles iz Ribnice za leseno okno INO 68, ki po besedah strokovne komisije predstavlja uravnoteženo kombinacijo tradicije naravnih materialov in sodobnih funkcionalnih zahtev.

Med izdelki notranjega stavbnega pohištva pa je bilo za multifunkcijska notranja vrata in podboj Astorija Skyline nagrajeno podjetje LIP Bled. V obrazložitvi je komisija zapisala, da vrata uspešno združujejo funkcionalnost z estetiko, hkrati pa beležijo opazne uspehe pri plasiranju na zahtevne trge.

Sejem je odlično mesto za vse, ki se pripravljajo na gradnjo ali preureditev hiše ali stanovanja, saj lahko vidijo velik del tega, kar slovenski trg ponuja. S proizvajalci in trgovci lahko enostavno navežejo stik in se nato odločijo za ustreznega.

Besedilo in fotografije: SLONEP.net

Več o sejmu >>

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog