Novice - Urejanje

novica

Ureditev gostilne Lovec

Objavljeno dne 22.04.2005

Gostilna Lovec stoji v centru mesta, smer Vič, diagonalno od ljubljanskega tramvaja. Idejno in dekorativno je lokal naša zasnova, pri izvedbi pa smo sodelovali z g. Lampičem.

Kulinarično je Lovec tipična slovenska gostilna, s pridihom divjačine. Celoten prostor je obdan z opečnatimi stenami. Eden najbolj zanimivih delov v prostoru je vhodni del, kjer stoji mogočen, z lesenimi stranicami obdan točilni pult, ki nekoliko spominja na čase vesternov. Prevladujoče barve so zelena (v lovskem stilu), rjava ter kanček rdeče in rumene. Tla so kombinacija tlakovcev in lesa, v ritmu šahovnice, kar daje prostoru toplejši občutek. Okna so obdana z barvitimi rezljanimi polkni, nad oboki pa je naslikan vzorec bršljana. V zaključnem prostoru stoji krušna peč, ob njej pa je stena posejana s panjskimi končnicami.

Že obstoječi točilni pult smo preoblekli v stare stilne posteljne stranice, keramična tla smo obdelali s kombinacijo lesa in tlakovcev v enakomernem vzorcu ter očistili in zbrusili že obstoječe kamnito-opečnate stene. V vhodnem prostoru smo dali stenam antični pridih, pečico oblekli v mozaični dekor, na okna pa nadeli stara polkna in jih prebarvali v tipično lovske barve. Zunanjost lokala smo obnovili in ohranili v podobi, kakršna je bila nekoč.

 Besedilo in fotografije: Špela Zorčič

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog