Novice - Svetila

novica

Sejem DOM bo 8. marca odprl vrata

Objavljeno dne 01.03.2005

Na ljubljanskem razstavišču bo od 8. do 13. marca 2005 potekal 44. mednarodni sejem Dom. Namenjen bo izdelkom za dom in okolico, gradbeništvo in stavbno pohištvo. Na sejmu Dom bodo domači in tuji razstavljavci predstavili stavbno pohištvo, izdelke za notranjo opremo, urejanje doma in njegove okolice, materiale in proizvode za gradbeništvo, opremo za ogrevanje in hlajenje bivalnih in poslovnih prostorov, proizvode, ki tehnično varujejo, dopolnjujejo ali poživljajo naše domove in storitve za inženiring vseh omenjenih področij.

Na sejmu se bo neposredno predstavilo 319 podjetij iz Slovenije, 30 podjetij iz Avstrije, Italije, Nemčije, Hrvaške, Madžarske in Indije ter 190 zastopanih podjetij iz Evrope, Daljnega vzhoda Nove Zelandije in Kanade. Razstavne površine bodo obsegale 9.650 m2.

Podjetja bodo predstavljala, vrata, okna in drugo stavbno pohištvo, kopalnice, strešne kritine, montažne hiše, ograje, sanitarno opremo, klimatske naprave in drugo hladilno opremo, ogrevalno opremo, materiale za tla (parketi, laminati, keramika), zimske vrtove, vrtno pohištvo, gradbene izdelke in materiale, ureditve okolice in vrta, senčila,… Del sejma bo zanimiv tudi za vse, ki jih zanima vrt in predvsem urejanje vrtov. Predstavljena bo zunanja oprema, vrtno pohištvo, bazeni in druge z vrtom povezane stvari.

Ves čas sejma bo potekal bogati spremljevalni program. Gradbeni inštitut ZRMK bo pripravil serijo brezplačnih predavanj za obiskovalce, ki bodo potekala od prvega do zadnjega dne sejma. V sredo 9. marca se bo ob 10:30 pričel 5. strokovni posvet o montažni gradnji, ki ga organizirata Zveza lesarjev Slovenije in GZS – Združenje lesarstva, v četrtek 10. marca pa bo od 10:30 dalje potekal strokovni posvet z naslovom Obvladovanje kakovosti notranjih in zunanjih vrat, ki ga organizirata Društvo inženirjev in tehnikov lesarstva Ljubljana ter Zveza lesarjev Slovenije. Urnik spremljevalnega programa.

V sklopu sejma bo že drugič potekal Forum nepremičnin. Na njem se bodo predstavile banke in zavarovalnice. Ves čas sejma bodo prirejale razne predstavitve in svetovanja z nepremičninskih področij. Žal letos nepremičninske agencije še ne sodelujejo, saj se kljub vabilu prireditelja niso odzvale.

Tudi letos bosta Združenje lesarstva pri GZS in Gospodarsko razstavišče podelila nagrado Evropska zvezda. Eno nagrado bodo podelili za najboljše zunanje stavbno pohištvo, eno pa za najboljše notranje stavbno pohištvo.

Organizator je pripravil tudi nagradno igro za obiskovalce. Vsak obiskovalec bo prejel kupon, ki ga bo moral oddati v nagradni boben, da bo sodeloval v žrebanju za eno izmed 7 bogatih nagrad, ki so jih prispevali razstavljavci.

Sejem bo odprt od 8. do 12. marca od 9:30 do 19:30 in 13. marca od 9:30 do 19:00. Cena vstopnice je 1.000 SIT, za dijake, študente in otroke od 7. do 16. leta 700 SIT. Družinska vstopnica stane 2.000 SIT, invalidi in njihovi spremljevalci pa imajo brezplačni vstop. Organizator pričakuje, da bo sejem Dom, katerega slogan je »Streha nad glavo,« obiskalo okoli 45.000 obiskovalcev. Sejem bomo obiskali tudi mi in pripravili reportažo.

SLONEP.net

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog