Novice - Spalnice

novica

Otroško sobo uredimo tako, da bo otroku všeč

Objavljeno dne 28.03.2011
Urejanje otroške sobe je lahko zelo zabavno, saj nam dopušča, da podoživimo otroštvo, osvobodimo domišljijo in sobo opremimo z zabavnimi elementi, ki smo si jih vedno želeli imeti v lastni otroški sobi. Domišljiji pustimo prosto pot in si dajmo »duška« z naslednjimi idejami.

Preden začnemo z urejanjem otroške sobe, se odločimo za temo, ki bo dala prostoru neko vsebino. Otroka povprašamo, kakšne barve so mu všeč in kakšno sobo si želi. Pri otrocih so precej priljubljene živalske teme. Na steno lahko narišemo živali, ozadje ali dodatki v sobi pa so lahko zelene barve. Odločimo se lahko tudi za športno, vesoljsko, mornarsko ali kakšno drugo temo. Možnosti je nešteto.


Preden se lotimo urejanja otroške sobe, vprašamo otroka, kakšno sobo si želi

Lahko se odločimo le za določene barve, ki so otroku najljubše in steno popestrimo z npr. mavrico, motivom neba z oblaki ali risanim junakom. Če nismo preveč vešči risanja, obstajajo še druge možnosti. Kupimo lahko stenske nalepke, ki jih enostavno prilepimo na steno. Na spletu imamo na voljo veliko izbiro motivov v različnih barvah in velikostih za razmeroma ugodno ceno. Tretja možnost je foto tapeta, s katero lahko s poljubnim motivom okrasimo celotno steno, če pa ne želimo tako dolgotrajne rešitve, pa gremo lahko v trgovino s posterji in jih nalepimo po stenah. Kot okras lahko obesimo tudi velike mehke barvne črke, s katerimi lahko črkujemo otrokovo ime.

Stene lahko popestrimo tudi s približno 15 cm širokimi samolepilnimi trakovi z motivi pravljičnih junakov, živali, balonov in drugih, ki jih prilepimo v poljubni višini po celi sobi. Večjo površino v sobi lahko prebarvamo z barvo za table. Navadno jih prodajajo v črni barvi, z njimi pa lahko pobarvamo katero koli površino. Otrok se bo zabaval z risanjem in pisanjem po steni in tako sam spreminjal videz sobe.


Preko interneta lahko naročimo barvo, ki se sveti v temi in na stene narišemo razne motive, lahko pa v trgovini kupimo že narejene plastične zvezde, komete in lune, ki se svetijo v temi in jih nalepimo na strop. Otroci bodo nad zvezdnatim nebom navdušeni in bodo z večjim veseljem ugasnili luč ter se odpravili spat.

Če imamo možnost, v otroško sobo lahko dodamo zabaven kos pohištva, ki bo dodal piko na i. Pravi hit pri otrocih so postelje, ki imajo od roba do tal nameščen tobogan. Namesto običajne dolgočasne postelje lahko otrok spi v postelji v obliki avtomobila ali kakšne živali. Male princeske bodo zagotovo navdušene nad posteljo z baldahinom.

Pri opremljanju otroške sobe nam ni treba upoštevati vseh pravil, ki veljajo pri ostalih prostorih, ampak lahko domišljiji pustimo popolnoma prosto pot in izrazimo svojo ustvarjalnost. Predvsem pa upoštevamo ideje naših najmlajših, saj bodo oni tisti, ki bodo večino otroštva preživeli v tem prostoru, v njem odraščali in ustvarjali spomine.

Samanta Zupan

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog