Vprašanja - Spalnice
Število ustreznih rezultatov: 16
Kako se najbolj pravilno zračijo prostori? (marko)
Zanima me, kakšno je najbolj pravilno zračenje bivalnih prostorov? Namreč, nekje sem prebral, da bi naj zračili 3 x na dan po 15 minut s popolnoma odprtimi okni in da t.i. "oberliht" ni priporočljiv način zračenja. ... (SLONEP)
Kako prebarvati okrasni stiropor? (janesa)
Več let imamo na stropu v spalnici okrasni stiropor zaradi izolacije. Zanima me, če se te plošče lahko prebelijo in s čim?... (SLONEP)
Kje dobiti preprogo brez formaldehida? (ida)
V današnjem času se zelo poudarja eko, naravno, brez umetnih smol, formaldehida, ... še posebej kar se tiče otroških sob. Premaze za les še najdem, nikjer pa mi ne znajo povedati, kje naj kupim preprogo, ki ne bo obdelana s formaldehidom! Ali poznate kakšnega takega ponudnika?... (SLONEP)
Kakšen je najbolj varčen način prezračevanja? (VanjaF)
Pozdravljeni. Zanima me, kakšen je najbolj varčen način prezračevanja v hiši. Imamo hišo v 3 etažah: klet, prvo nadstropje in drugo nadstropje. V kleti se zrači in ne ogreva, nato se v 1 nadstropju polovica prostorov ne ogreva, tam okna v večini pol odprta, nato v 2. nadstropju ogrevamo vse prostore, ki jih zračimo 2 do 3 krat dnevno s polnim odpiranjem oken (takrat radiatorje zapremo). Zanima me, kako naj zračimo prostore, ker se mi zdi, da, če so okna pozimi v 1. nadstropju cel dan in tudi ponoči odprta, tratimo z energijo, če v 2. nadstropju ogrevamo vse prostore. Poleg tega so občutno hladnejši zgornji prostori, ki so nad prostori, kjer se ne ogreva in se verjetno porabi več energije za ogrevanje teh prostorov. Hvala za nasvet. ... (SLONEP)
Kako pregraditi sobo? (Mici)
Pozdravljeni. Živim v bloku in imam 3 sobno stanovanje. Ker imamo doma dva nadobudneža, moramo iz sobe 16 kvadratov narediti dve manjši sobi. Do sedaj smo imeli pregrajeno z omarami, ampak jima to ni več všeč. Soba je velika 325 cm po širini in dolžini 5 m. Sta dva problema. En je ta, da je samo en vhod v to sobo. Drugi pa, da je samo eno okno. Tako, da bi mogoče morala biti ena soba brez dnevne svetlobe. Skica: lllllllllllllllllll k k P k P k k k llllllllllllllMMMll tam, kjer je MMM, so VRATA, tam kjer je PP, je OKNO. Kako bi lahko dobili dve manjši sobi? ... (SLONEP)
Kako odpraviti neprijeten vonj v stari omari? (lora)
Po obnovi babičine omare je ostal v njej vonj po zatohlem. Svetovali so mi premaz s šel (shell) lakom. Kje ga kupim in kako z njim prakticiram. Hvala... (SLONEP)
Ali je treba pred polaganjem parketa odstraniti obstoječo talno oblogo? (Matija)
V prostoru, kjer želim položiti gotov parket v plavajoči tehniki, je sedaj topli pod. Bi ga lahko položil kar na topli pod ali ga moram predhodno odstraniti?... (SLONEP)
Kaj narediti z odpadnimi barvami za fasado in drugimi odpadki od barv? (S.S.)
Prosim za nasvet. Delala sam fasado in mi je ostalo 6 posod od barve. Kaj naj naredim z njim? Prosim za odgovor. Hvala.... (SLONEP)
Kje kupiti tobogan? (AA)
Zanima me, kdo izdeluje, oz. kje bi lahko kupil tobogan, takšnega kot so na otroških igriščih, vendar samo drsni del brez konstrukcije?... (SLONEP)
Kako dodatno izolirati stene v zastekljenem balkonu? (bojana)
V mansardnem stanovanju smo balkon zasteklili z aluminijsko konstrukcijo in izolacijskim steklom. Na notranje stene smo nalepili še en sloj stiropora za boljšo izolacijo in ga pobarvali, na tleh pa je novi estrih s talnim gretjem. Obstaja ideja, da bi v ta prostor preselili zakonsko posteljo. Ker bo postelja na obeh straneh od roba do roba zidu, bi želel na obstoječe stene nalepiti kakšne dodatne obloge, ki bi istočasno služile kot dodatna izolacija, pa tudi kot dekoracija te sobe.... (SLONEP)
Kje kupiti tekstilno talno oblogo? (Danica)
Zanima me, kje bi lahko kupila talno tekstilno oblogo (tako debelo, mehko), ki se jo položi po celi sobi, za spalnico? ... (SLONEP)
Kako pregnati srebrne ribice? (Tin)
Pred kratkim smo kupili staro vendar adaptirano stanovanje, sedaj pa v kopalnici opažam vse polno zelo majhnih živalic sive barve, ki so podobne ribicam. Kje te živijo, s čim se hranijo in kako naj se jih rešimo?... (SLONEP)
Naj kupim posteljo iz masivnega ali furniranega lesa? (Barbara)
Pri mizarju bom naročila izdelavo postelje in zanima me, kakšen material je zanjo primernejši, masivni les ali furniran les?... (SLONEP)
Kako opremiti mladinsko sobo? (Beti)
Kako naj srednješolki opremim sobo (4 x 4 m) za spanje, učenje in prosti čas? ... (SLONEP)
Kakšne naj bodo barve sten v spalnici? (Vesna)
Zanimajo me barve v spalnici. Sedaj so stene še bele. Postelja je železna v bromu. Omara bo masivna bela. Tla so v javor parketu (zelo svetel). Na strani kjer je postelja, bi rada malo poživila. Torej samo eno steno. Odločam se med opečnato barvo. Bi pristajala. Imate kakšen drug predlog. Ali naj bodo barve pastelne ali kaj bolj živega. ... (SLONEP)
Kako opremiti sobo za dojenčka? (NN)
Zelo bi vam bili hvaležni, če bi nam mogoče lahko navedli kake smernice glede opremljanja sobe za dojenčka. ... (SLONEP)
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog