Vprašanja - Poslovni prostoriSprememba namembnosti iz turistične kmetije v restavracijo?

VPRAŠANJE:

Pred 30-imi leti smo v objektu odprli gostilno. Pred petimi leti smo pridobili za isti objekt sredstva za obnovo turistične kmetije, ker pomeni, da smo šli rekonstrukcijo starega objekta in dozidavo novega objekta. Gradbeno in kasneje uporabno dovoljenje smo pridobili za turistično kmetijo z nastanitvijo. Po preteku petih let imamo možnost ponovno spremeniti namembnost v gostilno s prenočišči. Zanima me če je za spremembo namembnosti potrebno ponovna vloga novega gradbenega dovoljenja, kar povleče za seboj vsa soglasja od sosedov, ogromne stroške itd? Dejstvo je da se nič ne dozidava, popravlja, spreminja. Noter ostane vse isto kot je bilo. Sami želimo odpraviti le omejitve, ki jih imamo s turistično kmetijo, to pa so samo določeno število sedežev, samo domači izdelki, samo prodaja domačih pijač.

(Andrej)


ODGOVOR:

Na podobno vprašanje smo že odgovorili, zato si odgovor poglejte tukaj.

01.10.2010 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog