Vprašanja - Poslovni prostoriPlačevanje skupnih stroškov za ločen poslovni prostor?

VPRAŠANJE:

Spoštovani, v več stanovanjskem bloku so v pritličju poslovni prostori. Prostori so popolnoma ločeni od skupnih prostorov stanovalcev. Niti poštnega predala nimamo v omenjenih prostorih, kaj šele kletne prostore. Dejansko nimamo s skupno elektriko, dvigali, beljenjem in podobnimi stroški nič. Zavedam se, da je popravilo fasade, strehe, čiščenje zarčnikov in dimnikov,.... tudi moj strošek. Ampak s prej omenjenimi stroški, pa nimam nič, saj tudi ključa vhodnih vrat nimam. Ali moram vseeno plačevati te stroške?

(Plačevanje skupnih stroškov)


ODGOVOR:

Novi Pravilnik o upravljanju večstanovanjskih stavb je predvidel tudi vašo situacijo in določil, da kadar je v stavbi poslovni prostor, ki je fizično ločen od skupnih delov stavbe in njegova uporaba ni povezana z uporabo skupnih delov, bremenijo uporabnike poslovnega prostora le tisti obratovalni stroški, ki dejansko nastajajo z uporabo tega prostora.

Poglejte:

05.11.2009 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog