Vodič

Praktična organizacija kopalnice
Kopalnica je prostor, kjer imamo cel kup nujno potrebnih reči, poleg tega pa tudi – kar priznajmo – cel kup takšnih, ki jih niti malo ne potrebujemo. Kopalnico je smiselno pospraviti in dobro organizirati že zato, ker se bomo v takšnem prostoru ob jutranji in večerni rutini počutili precej bolje in bolj sproščeno. Dan bomo lahko začeli in končali, ne da bi iskali potrebščine, s tem pa bomo prihranili precej časa in se otresli slabe volje.

Znebite se prašnih/zarjavelih/starih reči

Prah na kozmetičnih pripomočkih je očiten znak, da stvari ne uporabljate, prav tako pa rja (na primer na stari pinceti, škarjicah, strgalniku za pete). Na kozmetičnih izdelkih preverite, ali jim ni morda že potekel rok uporabe, ter hkrati ne pozabite preveriti ikone, ki upodablja odprt lonček – številka na njen nam pove, kako dolgo lahko izdelek uporabljamo, ko ga enkrat odpremo (večinoma 12 mesecev, kar je včasih še posebej pomembno – na primer pri kremah za sončenje). Izdelke, ki so odprti predolgo, oziroma jim je potekel rok trajanja, vrzite v smeti.

Naredite več prostora

Večina nas nima velike kopalnice, kakršno smo si vedno želeli, zato je treba prostor dobro izkoristiti. Police in omarice naj segajo od tal do stropa, izkoristite prostor pod umivalnikom, steno nad kotličkom za izplakovanje stranišča, na vrata obesite držala za brisače ter jutranje halje …

Predali/košarice za posamezne naloge

Stvari, ki so namenjene negi določenega dela telesa, naj bodo skupaj. V enem predalu ali košarici naj bo vse, kar potrebujete za nego las, v drugi vse za nego nohtov, v tretji vse za britje in depilacijo. Verjetno imate v kopalnici tudi druge reči – izdelki za nego ljubljenčka naj bodo na kupu, čistila tudi, zdravila naj bodo vsa v enem predalu …(Zgolj opomba: Kopalnica ter kuhinja, kjer nas večina hrani zdravila, sta zaradi običajno visoke temperature (od kuhe ali tuširanja) ter občasno visoke vlage najmanj primerna prostora za hranjenje zdravil.)

Nakit

Marsikatera ženska ima poleg kozmetičnih izdelkov v kopalnici tudi bižuterijo. Če je vsa v enem predalu, boste vedno iskali pare uhanov, verižice pa se vam bodo zavozljale. Raje imejte vse spravljeno v plitvi omarici (na primer za ključe), kjer bodo stvari lahko visele na »hakeljčkih«).

Otroci

Vsak otrok naj ima v kopalnici svoj predal, v katerem bodo vse njegove stvari. Hči naj svojih uhanov in sponk za lase ne išče med vašimi! Tudi majhni otroci naj imajo predalček – tako se bodo hitreje navadili na samostojno higieno, saj boso točno vedeli, kje najti svojo zobno pasto in svoje tekoče milo.

Dodatki

Če v kopalnici preživite dovolj časa (se vsako jutro ličite in večkrat uživate v kopalni kadi), potem naj ta nikar ne bo pusta. Najprej potrebujete vsaj eno lončnico – če le imate okno, skozi katero bo dobivala svetlobo, bo v vlagi kopalnice odlično uspevala. Nato poiščite kakšno sliko, ki vas sprošča, ter jo obesite tako, da jo boste lahko opazovali iz kopalne kadi. Nujna je tudi kakšna dišeča svečka ali druge dekoracije, ki vam bodo polepšale dan, na primer školjke ali tudi gumijaste račke.


Več: http://marmelina.si

Vir: SLONEP

Dodaj v:

Preberite še:

PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog