Vodič

Kopalnica z mislijo na praktičnost

Preden se lotite prenove kopalnice oziroma opremljanja nove, pomislite na to, kaj lahko naredi kopalnico čim bolj praktično – predvsem inovativni proizvodi, za katere morda še nikoli niste slišali.

Inštalacijski sistem – predelna stena

Ste si vedno želeli kopalnico, v kateri so vse cevi, odtoki in kotlički skriti? To je možno narediti tudi brez razbijanja kopalnice, tako da v kopalnici enostavno postavite dodatno steno ter s tem dobite še dodatno poličko za odlaganje pripomočkov in kozmetike. Seveda pa ni nujno, da so inštalacije ob že obstoječi steni – lahko jih uporabite tudi za ustvarjanje predelne stene (namestitev sanitarnih sistemov je mogoča z obeh strani). Zakrite cevi in napeljava ustvarjajo eleganco v prostoru in olajšajo čiščenje.

Viseča školjka

Tudi vi vedno odlašate s čiščenja kopalnice in WC-ja? Mnogi se strinjajo, da je to eno od najbolj zamudnih in neprijetnih gospodinjskih opravil. Na tisoče je skritih kotičkov, kjer se neprestano nabira prah in druga umazanija. Okrog WC-ja in cevi pa je dostop s krpo ali metlo skorajda nemogoč – zato je najboljša rešitev vgradni sistem za visečo školjko. Čiščenje tako postane enostavno in hitro, saj vgradni sistemi skrijejo splakovalnik in cevi v zid, na katerega se nato pritrdi moderna viseča školjka z minimalističnim dizajnom. Sistem, ki je ustvarjen z mislijo na uporabnika tako omogoča enostaven dostop ter lažje in temeljitejše čiščenje.

Tišina, prosim!

Dejstvo je, da nihče ne želi poslušati hrupa v svojem domu. Predvsem zjutraj in zvečer, ko kopalnico napadejo vsi člani družine. Obisk toalete, osvežilna prha ali sproščujoča kopel so vsakodnevni opravki, ki povzročajo mnogo hrupa po stanovanju. In da vas hrup kotlička na stranišču ne bo vedno znova zbudi lsredi noči, se odločite za inovativne odtočne sisteme, polnilne ventile, podometne kotličke in neslišne splakovalne tipke.

Pršni kanal namesto kadi za prho

Inovativen produkt, ki smo ga vajeni iz hotelov, imate lahko tudi doma. Pršni kanal navadno prho spremeni v posebno doživetje - gre za estetski odtok, ki se vgradi v tla in omogoča, da je prostor za tuširanje popolnoma v liniji s tlemi. Neudobne tuš kadi niso več potrebne. Prav tako pa je prostor za tuširanje popolnoma brez nepotrebnih ovir, celo brez pregrad, če želite. Potrebujete le rahel nagib tal, pršni kanal pa bo poskrbel za vse ostal

Konec z grdimi obešankami v straniščih

Pozabite na osvežilce v košaricah, ki se obesijo na straniščno školjko in so (po pravici povedano) precej neestetske. Sedaj lahko čistilne tablete uporabite tudi v podometnem izplakovalniku. Geberitov predal za čistilne tablete se enostavno vgradi v izplakovalno tipko, vanj pa je mogoče vstaviti večino čistilnih tablet. Uporaba je povsem enostavna: odprete, vstavite, zaprete in tako diskretno poskrbite za svežino in čistočo v toaletnih prostorih ob vsakem izplakovanju. Pri vsakem splakovanju se čistilo enakomerno razporedi tudi pod robom školjke in tako zagotavlja popolno čistočo in svežino.

Stranišče, ki nudi pravo higieno

V mnogih kulturah je čiščenje z vodo po uporabi stranišča samoumevno, saj daje najčistejši in najprijetnejši rezultat. Pravzaprav je čudno, da smo večinoma zadovoljni s papirjem. Sanitarni strokovnjaki pri so prepričani, da bo umivanje telesa z vodo postalo običajno tudi ob obisku stranišča. Kar je na Japonskem ali Finskem povsem naravno, se počasi uveljavlja tudi pri nas.

Več: http://marmelina.si/

Vir: Marmelina.si

Dodaj v:

Preberite še:

PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog