Vodič

Kakšna naj bo sodobna in funkcionalna kopalnica?

V kopalnici preživimo zelo veliko svojega časa, zato je pomembno, da je to prostor v katerem se počutimo udobno, prijetno in sproščeno. Sodobna kopalnica pa mora poleg prijetnega ambienta zagotavljati tudi vse elemente maksimalne funkcionalnosti. Ključni element funkcionalnosti je seveda tudi vedno urejen videz kopalnice: viseča straniščna školjka zelo olajša čiščenje tal v kopalnici, pa tudi skrit, vgradni splakovalnik je estetsko in funkcionalno boljša izbira od klasičnega. Veliko zaprtega odlagalnega prostora v kopalnici omogoča videz urejenosti, obenem pa omogoča, da so nam vsi izdelki za osebno nego in kozmetika vselej pri roki.  Neprijeten vonj v kopalnici je brez dvoma lahko zelo moteč faktor, kateremu se zlahka izognete s kopalniškim sistemom za odstranjevanje neprijetnih vonjav. Ključnega pomena za prijetno vzdušje v kopalnici pa je seveda tudi osvetlitev. Ena od možnosti za prijetnejši ambient v kopalnici, ki pogosto nima oken, je namestitev difuzne razsvetljave, pa tudi svetle barve in ogledala lahko optično razsvetlijo kopalniški prostor.  

Urejen videz kopalnice omogoča tudi zaprt odlagalni prostor


Kaj vse je treba upoštevati pri opremi kopalnice

Pri opremljanju kopalnice se lahko prepustite svoji domišljiji, vendar upoštevajte nekatera osnovna pravila: kar najbolj optimalno izkoristite razpoložljivi prostor, poskrbite za prijetno vzdušje s primerno razsvetljavo ter izbirajte med naravnimi materiali in materiali, ki so preprosti za vzdrževanje.  Priljubljena in v zadnjih letih tudi modna izbira je kombinacija lesa, kamna in keramike, s čimer preprosto združite organsko in moderno. Vsi ti materiali so na trgu seveda na voljo v številnih, zelo različnih dizajnih in cenovnih razredih, za vsak okus in za vsak žep.
 

Izbira keramičnih ploščic

Trenutno zelo priljubljene so ploščice v imitaciji kamna ali lesa, v kombinaciji z belo, sivo, črno, rjavo ali bež barvo. Vse bolj modne zadnja leta postajajo tudi matirane nevtralne barve. V kombinaciji s keramičnimi ploščicam s sijajem zlahka dosežete tudi izjemne kontraste: vse od zabavnih in razgibanih, pa do zelo umirjenih in estetskih sodobnih ambientov. Najbolj pogosta izbira so pravokotne stenske ploščice, položene horizontalno, pogosto v kombinaciji z velikimi kvadratnimi talnimi ploščicami. Seveda lahko izbirate tudi med drugimi oblikami, kot je na primer oblika peterokotnika, ki vaši kopalnici vdihne tradicionalni šarm. Odlična popestritev prostora so tudi ploščice z različnimi vzorci, med katerimi najbolj očarajo tiste s 3D potiskom.

Ploščice z vzorci, predvsem s 3D potiskom, bodo popestrile vašo kopalnico
 

Kopalniška oprema in kopalniško pohištvo

Pri izbiri in nakupu kopalniške opreme in kopalniškega pohištva upoštevajte predvsem velikost kopalnice. Prostor ne sme biti prenatrpan, hkrati pa mora biti v njem vse tisto, kar v svoji kopalnici nujno potrebujete. Še posebej pri majhnih kopalnicah naj vam kopalniško pohištvo pomaga izkoristiti vsak kotiček prostora. Najpogostejše barve kopalniške opreme so bela, siva, bež ali naravne barve lesa.

Oprema kopalnice ni dovršena brez kakovostnih pip
 

Optimalna izbira opreme za kopalnico

Oprema velike kopalnice v bistvu ne terja prav posebne iznajdljivosti, da bi bila funkcionalna in uporabnikom prijetna. Pri sami idejni zasnovi omogoča veliko več svobode, saj ni bojazni, da bi delovala pusto ali prenatrpano. Večji izziv pa je oprema minimalistične kopalnice v mestnih stanovanjih, kjer je potrebno ekonomično izkoristiti prostor. Za manjše kopalnice si izberite kopalniške elemente, s katerimi prostor pridobi na funkcionalnosti in se tudi optično poveča. Za opremo lahko izkoristite tudi vogale, v katere namestite kotne elemente.  V majhnih kopalnicah bodo prava izbira svetle barve, v katerih prostor zadiha. Oblika in velikost kopalne kadi ter stranišča morajo biti prostorsko ustrezni – če menite, da kadi ne potrebujete, lahko tudi z izbiro kabine za prhanje prihranite kar nekaj prostora za namestitev drugih kopalniških elementov.
 

Idejna zasnova kopalnice je vaša, izris pa prepustite strokovnjakom

Vabljeni v Merkur, kjer vam bodo naši strokovnjaki z veseljem pripravili celoten idejni in izvedbeni načrt: pripravili vam bodo izris kopalnice po vaši meri, s katerim vam bodo omogočili, da virtualno vstopite v svojo novo kopalnico še pred nakupom. Če nad podobo ne boste navdušeni, vam bodo radi pomagali pri spremembah in optimalnih rešitvah. Skupaj bomo zlahka ustvarili končno podobo vaše sanjske kopalnice!

Izris omogoča ogled in prilagoditve v kopalnici še pred nakupom opreme

Več: https://www.merkur.si/kopalnica

Vir: SLONEP

Dodaj v:

Preberite še:

PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog