Novice - Kopalnice

Oglasno besedilo

Vsak CM šteje: Kako opremiti majhno kopalnico?

Objavljeno dne 05.06.2023

Ko gre za načrtovanje majhne kopalnice, je vsak centimeter pomemben. Ker je prostor omejen, je pomembno, da ga čim bolje izkoristimo, hkrati pa ustvarimo funkcionalno in elegantno vzdušje. Preverite, katere nasvete so z nami delili strokovnjaki za načrtovanje kopalnic iz podjetja Topkopalnice.

ABK | Sensi

Nasveti za načrtovanje malih kopalnic

Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri načrtovanju vaše majhne kopalnice:

1.Izmerite svoj prostor

Prvi korak pri načrtovanju majhne kopalnice je merjenje prostora. Upoštevajte dolžino, širino in višino kopalnice ter lokacijo oken in vrat. To vam bo pomagalo določiti najboljšo postavitev in izbrati ustrezno opremo, ki se bo natančno prilegala v prostor.

2.Določite svoje potrebe

Razmislite, kako boste uporabljali kopalnico in kakšno opremo potrebujete. Potrebujete kad, prho ali oboje? Boste stranišče vključili v isti prostor ali ga želite splanirati posebej?

3.Izberite kopalniško opremo, ki optično poveča prostor

Ko izbirate opremo za majhno kopalnico, izberite tisto pohištvo, ki prihrani prostor in je obenem funkcionalno z veliko prostora za shranjevanje. Na primer, umivalnik nad omarico zavzame manj prostora kot samostoječi umivalnik ter kombinacija prhe in kadi v enem tudi prihrani prostor v primerjavi z ločenimi napeljavami.

Pravzaprav lahko za izkoristek vsakega centimetra prostora uporabite plitkejšo omarico, stranišče ali bide, izberete vrata tuš kabine, ki ne zasedajo prostora ne znotraj ne zunaj, ali pa vključite mini kad, ki še vedno zagotavlja udobje in sprostitev.

Obrnite se na TopKopanice.si, kjer lahko naročite 3D izris, natančno prilagojen vašemu majhnemu prostoru. Strokovnjaki notranjega dizajna bodo poskrbeli, da bo vaša majhna kopalnica udobna ter nudila dovolj prostora za shranjevanje vseh pomembnih stvari.

RAK | Petit

4.Uporabite ustvarjalne rešitve za shranjevanje

Shranjevanje kopalniških pripomočkov je pogosto izziv v majhni kopalnici. Poiščite načine za povečanje prostora za shranjevanje, na primer namestitev polic nad straniščem ter vgradnjo stenskih omaric. Za organiziranje manjših predmetov uporabite košare ali zabojnike.

RAKO | Rebel

5.Osvetlitev je pomembna

Osvetlitev je ena izmed najpomembnejših lastnosti notranje opreme, saj sobi pričara vzdušje poudari estetske detajle, spremeni dojemanje prostora ter prostor celo optično poveča.

Majhna kopalnica potrebuje osvetlitev na več točkah, ne samo na stropu in nad umivalnikom. Odvisno od izbranega notranjega dizajna je lahko osvetlitev osredotočena na same stene, da na primer poudari 3D ploščice ter tako da občutek prostornosti.

Obenem priporočamo vpeljavo zatemnitvenih stikal, ki omogočajo spremenjanje ravni osvetlitve glede na čas dneva in kaj počnete (zatemnjena osvetlitev pomaga ustvariti pravo razpoloženje med sproščujočo kopeljo, na primer).

FACKELMANN

6.Izbira ustreznih barv

Svetlejše barve običajno naredijo prostor videti večji, temnejše barve pa ga običajno pomanjšajo. To je zato, ker svetlejše barve odbijajo več svetlobe in ustvarjajo iluzijo večjega prostora, medtem ko temnejše barve absorbirajo svetlobo in lahko naredijo prostor bolj zaprt.

Priporočamo vam naslednje barve:

  • Bela: klasična izbira za optično povečanje prostora. Bela odbija svetlobo in naredi prostor bolj odprt in zračen.
  • Pastelne barve: mehke barve, kot so bledo modra, barva sivke ali pa nežno roza barva ustvarijo pomirjujoč in prostoren občutek.
  • Nevtralni toni: svetli odtenki bež barve prav tako optično povečajo prostor,hkrati pa dodajo toplino in teksturo.

Prav tako je pomembno upoštevati zaključek barve. Sijajni ali satenasti premaz bo odseval več svetlobe in naredil prostor videti večji kot mat zaključek. Poleg tega lahko z uporabo iste barve na stenah, stropu in oblogah ustvarite povezan in neprekinjen prostor.

7.Ustvarite volumen z 3D ploščicami

Tridimenzionalni stenski reliefi ustvarjajo globino, se poigravajo s svetlobo in sencami ter dajejo kopalnici edinstveni značaj. 3D ploščice so odličen način, da v majhno kopalnico vnesete eleganten pridih, ne da bi morali nujno izbrati vpadljiv dekor ali učinek. So idealen kompromis za tiste, ki iščejo način, kako popestriti majhne prostore z zmernimi in nevtralnimi barvami.

MARAZZI | Scenario

8.Optimizirajte prostor

Poiščite načine za optimizacijo prostora v majhni kopalnici. Uporabite na primer kotni umivalnik namesto tistega, ki zavzame več prostora in uporabite zaveso za prho namesto steklenih vrat. V majhni kopalnici šteje vsak centimeter, zato se poslužujte najbolj kreativnih nasvetov: naš najljubši je podvojitev velikosti prostora z ogledali. Če je ogledalo pravilno postavljeno, bo odbijalo svetlobo in dekorje stenskih oblog, kar bo optično povečalo vašo kopalnico.

Najpomembnejša je postavitev kopalnice!

Če povzamemo, načrtovanje majhne kopalnice zahteva skrben premislek o postavitvi, kopalniški opremi, shranjevanju predmetov, materialih keramičnih ploščic ter o razsvetljavi. Če si vzamete čas za načrtovanje in izbiro pravih elementov, lahko ustvarite funkcionalno in elegantno kopalnico, ki kar najbolje izkoristi omejen prostor.

Z malo ustvarjalnosti in pozornosti do detajlov je lahko vaša majhna kopalnica božanski prostor, ki izpolnjuje vse vaše potrebe. V kolikor potrebujete nekaj moči pri planiranju, pa se obrnite na strokovno usposobljene in izkušene kopalniške mojstre!

Vir slik: Topdom, arhiv proizvajalcev.

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog