Novice - Kopalnice

novica

Prestižna oblikovalska nagrada za Kolpo

Objavljeno dne 13.04.2010
Na enem izmed najbolj cenjenih in priznanih mednarodnih tekmovanj v industrijskem oblikovanju Red dot design award je izdelek Cher – kopalniško pohištvo proizvajalca Kolpa d.d. v sodelovanju s studiom Grafik in Fanatik iz Nove Gorice nedavno prejel prestižno priznanje na področju industrijskega oblikovanja s strani strokovne žirije. Strokovnjaki za oblikovanje so nagradili izdelke, ki jih odlikujejo posebej dovršene oblikovalske rešitve. Za Kolpo je to že druga nagrada, saj je prvo prejela že lata 2007.

kopalniško pohištvo Cher
Nagrajeno kopalniško pohištvo Cher (foto: Kolpa d.d.)

"Vsi izdelki, ki so prejeli nagrado na tekmovanju Red dot, so morali s svojo kakovostjo prepričati mednarodno žirijo strokovnjakov. Izdelki se razlikujejo od množice podobnih po odličnem oblikovanju in inovativnih pristopih, obenem pa so morali dokazati tudi svojo kakovost na enem najzahtevnejših oblikovalskih tekmovanj na svetu," je razložil strokovnjak za oblikovanje, profesor dr. Peter Zec, ustanovitelj tekmovanja Red dot. Letos so na tekmovanju Red dot award: product design sodelovali oblikovalci iz 57 držav s skupno 4.252 izdelki.

Skupaj s preostalimi nagrajenimi izdelki bo Kolpino kopalniško pohištvo Cher razstavljeno od 6. julija do 1. avgusta na razstavi Oblikovanje na odru – zmagovalci tekmovanja Red dot award: product design 2010 v muzeju oblikovanja red dot design museum, ki je na območju svetovne kulturne dediščine Zeche Zollverein. Muzej hrani približno 1.500 izdelkov sodobnih oblikovalskih dosežkov na svetu.


Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog