Vprašanja - KopalniceKako se najbolj pravilno zračijo prostori?

VPRAŠANJE:

Zanima me, kakšno je najbolj pravilno zračenje bivalnih prostorov? Namreč, nekje sem prebral, da bi naj zračili 3 x na dan po 15 minut s popolnoma odprtimi okni in da t.i. "oberliht" ni priporočljiv način zračenja.


(marko)


ODGOVOR:

Nasveti, ki ste ga prebrali, je pravilen. Strokovnjaki priporočajo temeljito zračenje nekajkrat dnevno. Čas zračenja je seveda lahko nekoliko krajši, na primer 5 minut, kadar je zunaj resnično mraz. Stanovanje najbolj temeljito prezračimo, če odpremo vsa okna in vrata v stanovanju ter tako naredimo prepih. Tako lahko zagotovo zagotovimo temeljito izmenjavo svežega zraka.

Zračenje s priprtimi okni ni tako učinkovito, saj ne dosežemo zadostne izmenjave zraka in dolgoročno takšno zračenje predstavlja predvsem izgubo toplote, vsaj pozimi. Drugače je v toplejših dnevnih izven kurilne sezone, ko lahko tako odprta okna pustimo odprta dlje časa. Seveda tako še vedno ne prezračimo popolnoma, vendar vseeno zagotovimo vsaj nekaj svežega zraka brez toplotnih izgub. Predlagamo vam, da si preberete tudi članek, ki smo ga na našem portalu napisali na temo prezračevanja.

28.01.2011 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog