Pečica

Neobhodno potrebni del kuhinjske opreme je tudi pečica. Večinoma so sodobne vgradne pečice ločene od kuhalne plošče, torej popolnoma samostojni aparati, ki jih vgradimo kamorkoli. Da bi se izognili neprijetnemu sklanjanju, je najbolj praktično, da jo vgradimo v visoko stoječe elemente, in sicer v višino našega zgornjega dela telesa. Tako vgrajena pečica je nedosegljiva za majhne otroke. Previsoko nameščena pečica predstavlja potencialno nevarnost, da se pri praznjenju ali polnjenju polijemo z njeno vsebino.

Zaradi vpliva visoke temperature, je pri namestitvi vgradne pečice treba obe strani kuhinjskega elementa zaščititi z letvijo. Namestitev pečice mora omogočati zračenje, saj se zaradi visokih temperatur, ki nastanejo pri njenem delovanju, lahko poškodujejo pohištvo ali sama pečica. Pred vgradnjo aparata je potrebno v območju vgradne odprtine z zadnjega dela korpusa kuhinjskega elementa odstraniti zadnjo steno.

Notranjost pečice
Notranjost sodobne pečice z ventilatorjem

Glede na prostorske možnosti in potrebe ter velikost gospodinjstva lahko izbiramo med različnimi dimenzijami in vrstami vgradnih pečic. Poleg klasičnih vgradnih pečic so na tržišču dosegljive tudi pečice s kombiniranim delovanjem. Te poleg klasičnega načina peke omogočajo še mikrovalovno delovanje ali pa kuhanja v pari. Možna je tudi izvedba samostojne parne pečice, kjer se hrana pravzaprav ne peče, temveč kuha. Tako pripravljena hrana ohrani večino vitaminov in mineralov, je okusna, njen videz pa naraven.

Vsi novejši modeli pečic imajo vgrajen ventilator, ki omogoča pečenje na več nivojih in več pekačih hkrati, kar zmanjšuje porabo energije, pečenje v primerjavi s klasičnim pekačem pa je hitrejše. Nekatere vgradne pečice imajo elektronski zaslon z uro za nastavitev časa pečenja, boljši modeli pa so še dodatno opremljeni s programi za pečenje in odtaljevanje, ki nam omogočajo enostavno pečenje, saj izberemo samo primeren program.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog
Prijavite se na
brezplačne E-novice
Sejmi in prireditve

Marmo+mac

25.09.2019 - 28.09.2019 Sejem kamna, tehnologij obdelave kamna in oblikovanja kamna.

Ambienta

09.10.2019 - 13.10.2019 46. mednarodni sejem pohištva.

57. Mednarodni sejem pohištva

05.11.2019 - 10.11.2019 Predstavitev celotne lesne industrije - od predelave lesa do končnih proizvodov.

Ambient Ljubljana

06.11.2019 - 10.11.2019 Sejem pohištva in druge notranje opreme.

Sejem Dom +

06.11.2019 - 10.11.2019 Sejem stavbnega pohištva, ogrevalne in hladilne tehnike, montažnih hiš, varovanja ter urejanja okolice.

Anketa

Moja hiša potrebuje