Mikrovalovna pečica

Današnji tempo življenja velikemu delu prebivalstva ne onemogoča vsakodnevnih nakupov in pripravo sveže hrane. Zato je mikrovalovna pečica zelo dobrodošel pripomoček v gospodinjstvu. Njeno delovanje je zelo kompleksno, saj omogoča, da zamrznjeno hrano odtajamo, pregrevamo, kuhamo v manjših količinah, v kombiniranih modelih pa tudi pečemo. Sam proces delovanja je izredno hiter, hrana pa okusna.

Najpomembnejši del mikrovalovne pečice je magnetron, ki s pomočjo električne energije proizvaja mikrovalove. Le ti povzročajo trenje vodnih molekul v hrani, česar posledica je segrevanje hrane. Vrtljivi podstavek omogoča, da se mikrovalovi enakomernejše porazdelijo na živila.

Mikrovalovna pečica v kuhinji
Mirkovalovna pečica kot zgornji element kuhinje

Na tržišču so dosegljive prostostoječe ali vgradne mikrovalovne pečice, z različnimi funkcijami, različno močjo mikrovalov, različnim načinom upravljanja (ročno ali programirano) različnih velikosti in barv.

Vgradno mikrovalovno pečico običajno namestimo v globok kuhinjski element nad klasično pečico. Za vgradnjo v zgornje kuhinjske elemente pa je najprimernejša posebna pečica manjše globine. Samostoječo mikrovalovno pečico postavimo na delovni pult, v primeru pomanjkanja prostora pa na polico, v višino zgornjega dela telesa, kar omogoča boljšo dosegljivost in enostavno uporabo.
Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog