Vprašanja - Drugi prostoriIzbrati steklene prizme ali klasično okno?

VPRAŠANJE:

Pozdravljeni! Na hodniku imamo v zunanji steni vgrajeno steklo, okoli katerega vse piha. Zamenjati ga nameravamo ali za pravo okno, ki se lahko odpre (okvir iz plastike) ali steklene kocke/prizme. Katera stvar bo bolje tesnila?

(marjeta)


ODGOVOR:

Stekleni zidaki oziroma prizme ter klasično okno sta, kljub temu, da sta oba narejena iz stekla, precej različna sistema. Stekleni zidaki so pravzaprav klasična stena, saj so zidani, le da zidamo namesto z zidakom iz opeke s steklenim zidakom. Okno pa lahko odpremo, zamenjamo, prebarvamo, popravimo in spada v kategorijo stavbnega pohištva. Katera izbira bo bolje tesnila, je težko odgovoriti. V primeru, da bodo zidaki vgrajeni kakaovostno, bodo seveda bolje tesnili od površno vgrajenega in slabo zatesnjenega okna.

Glede na to, da vse bolj stremimo k čim manjši porabi energije in k čim večji izolativnosti hiše, so klasična okna v prednosti. Z vgradnjo kakovostnih oken (dvoslojna, troslojna), ki so jim dodani plini za boljšo izolativnost, bo tudi poraba energije manjša.

Več o vgradnji steklenih zidakov si lahko preberete na spodnji povezavi:

23.02.2009 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog